Manca Špik & Lea Sirk: Delati z Janom – zahtevno, a čisti užitek!

Manca Špik  & Lea Sirk: Delati z Janom –  zahtevno, a čisti užitek! (foto: Alpe, Primož Predalič) Alpe, Primož Predalič
Vir: Nova
24. 11. 2015

Dve odlični slovenski pevki Manca Špik in Lea Sirk sta tudi zasebno veliki prijateljici, zato si pomagata pri najrazličnejših projektih in slovenskim glasbenikom priskočita tudi na pomoč kot spremljevalni vokalistki pri njihovih albumih. Nazadnje sta z veseljem sprejeli povabilo enega od najbolj priljubljenih slovenskih pevcev Jana Plastenjaka ter sodelovali pri njegovem zadnjem albumu Dvigni krila, ki že po nekaj dneh v prodaji podira vse rekorde.

Manca Špik in Lea Sirk, priljubljeni slovenski pevki, ki veljata za vrhunski vokalni mojstrici, sta ponosni, da njun trud opazijo tudi drugi slovenski glasbeniki ter ju povabijo k sodelovanju ob ustvarjanju novih albumov.

Pevki sta nam iz prve roke ekskluzivno razkrili, kako je delati s pevcem, ki velja za nepoboljšljivega perfekcionista, ki ničesar ne prepusti naključju.

"Posnela sem že ogromno spremljevalnih vokalov za različne zvrsti, izvajalce ... in tako kot z drugimi je bilo tudi z Janom zelo dobro delati. Dobri glasbeniki imajo dobre vizije in zelo težko jim je slediti pri tem, kar si zamislijo," pove v smehu Lea in nadaljuje: "A točno to nas dela močnejše in s tem si pridobivamo nova znanja. Moram pohvaliti tako Jana kot Martina Štibernika, ki je kot producent veliko prispeval pri idejah. Skratka, zase lahko rečem, da je bila to dobra izkušnja in želim si, da bi bil tudi ta Janov album uspešen."

Manca zelo spoštuje delo glasbenikov, saj ve, koliko truda in volje je potrebne, da nastane izdelek, ki zadovolji širši krog občinstva. "Jan velja za velikega profesionalca, ki točno ve, kaj hoče. Kot tak se je izkazal tudi na snemanju zadnjega albuma. Ker od sebe in sodelavcev zahteva največ, je temu posledično tam, kjer je, že leta na vrhu, brez konkurence," je direktna Mana in doda: "V studiih sem dejavna že od svojega 16. leta. Kot spremljevalna vokalistka sem sodelovala s skoraj vsemi slovenskimi izvajalci in skupinami, in lahko rečem, da sta me dva človeka naučila največ do zdaj, to sta Raay in Jan. Kar srkala sem Janovo znanje, izkušnje, glasbeno filozofijo in njegovo pevsko tehniko, ki je, moram priznati, zelo dodelana in izpiljena. Delo z njim je bilo torej zelo zahtevno, a je hkrati bilo čisti užitek. Iz tega sodelovanja sem potegnila veliko, saj sem se ogromno naučila in vse na novo pridobljeno znanje bom nedvomno uporabljala v svojo korist!"

ALOJZ PETROVČIČ