Manca Špik: Med nastopom misli na Lano

Manca Špik: Med nastopom misli na Lano (foto: Dejan Nikolič) Dejan Nikolič
Vir: Lady
3. 8. 2016

Pevka Manca Špik je s pesmijo 'Pesem' pred kratkim nastopila na festivalu Melodij morja in sonca, kjer se je pred več kot desetimi leti predstavila kot novinka na glasbeni sceni, zato ima na ta oder izjemno lepe spomine in tudi tokrat ni bilo nič drugače.

"Oder Avditorija je naravnost čaroben. Ugotavljam, da sem po rojstvu hčerke Lane še bolj suverena in prepričana vase, kar si štejem kot ogromen korak v celostnem razvoju sebe kot človeka in tudi kot pevke," pove Manca, ki je tisti večer hčerko zaupala v varne roke svoje mame Martine, ki je za to priložnost prišla z Bohinjske Bele.

"Seveda sem bila v mislih stalno pri Lani. Zanimivo, do Lane sem na odru lahko odklopila vse misli, ki niso bile povezane z nastopom, pri Lani pa ne morem, da ne bi mislila nanjo. Tako sem ponosna nanjo, da to težko opišem z besedami," navdušeno razlaga Manca in doda, da je dojenčica zelo neproblematična, vesela in ves čas nasmejana deklica. To ji omogoča, da lahko aktivno nastopa. "Prepričana sem, da ima otrok rad srečno mamico in ker sem jaz srečna ne samo ob njej, ampak tudi na odru, vem, da ji lahko dam še več ljubezni in pozitivne energije, ko sva skupaj. Moje srce je polnejše tudi zaradi moje glasbe," je iskrena Manca.

Pometla s konkurenco

S člani vokalne skupine Kvatropirci je prejela največ glasov obisko­valcev Avditorija Portorož, prav tako pa je zmagala v kategoriji telefonskega glasovanja. "Naša 'Pesem' se je neverjetno hitro prijela med ljudmi in to smo si po tiho najbolj želeli. Nastopamo za ljudi, za njih ustvarjamo in če nas oni močno podprejo, je to za nas največji kompliment in potrditev. Še naprej se bomo trudili, da bodo za njih nastajale nove, lepe pesmi," zaupa pevka, katere pesem je delo avtorja Draga Misleja - Mefa. Sicer pa jeseni prihaja na radijske postaje njena nova pesem, ki jo je ustvarila skupaj z Raayem, s katerim sta dobra prijatelja že več kot 13 let. "Raayu zaupam ne le kot osebi, ampak tudi kot avtorju in producentu, kajti zame v Sloveniji ni boljšega producenta od njega. Res sem hvaležna, ker ga imam ob sebi. Cenim tudi, da ima zelo rad mojo Lano, kar mi ogromno pomeni. Prepričana sem, da je pred nama plodno sodelovanje, ki bo obrodilo veliko sadov," zaključi Manca.

Tekst: Barbara Majič
Foto: Dejan Nikolič