Manca Špik: Najprej duet z Dejanom, nato še s Hrvati

Manca Špik: Najprej duet z Dejanom, nato še s Hrvati (foto: Raay music) Raay music
Vir: Nova
3. 9. 2018

Letošnje poletje je za eno izmed najbolj priljubljenih slovenskih pevk Manco Špik zelo delovno, saj si po odličnem julijskem nastopu na festivalu Melodij morja in sonca ni vzela veliko časa za morske užitke, ampak kar veliko časa preživela v glasbenem studiu.

Pevka je v tem obdobju glasbeno zelo ustvarjalna in z odlično ekipo pripravlja številna jesensko-zimska glasbena presenečenja, ki jih bo postopoma predstavila javnosti. Za eno izmed glasbenih presenečenj je pevka poskrbela pred dnevi, ko je razkrila, da je z zabavnim glasbenikom Dejanom Vunjakom, lanskim zmagovalcem šova Zvezde plešejo, posnela nov duet.

Pevko smo poklicali, da nam iz prve roke razkrije informacije o tem. "Z Dejanom se poznava že nekaj let, saj sva se pogosto srečevala na nastopih po Sloveniji. Ideja o skupnem sodelovanju je padla na eni od letošnjih podelitev medijskih nagrad, kjer sva bila oba povabljena kot gosta. Na afterpartyju sva v hecu skupaj odpela nekaj refrenov pesmi in takoj so začeli deževati komentarji, da bi morala posneti duet. Spogledala sva se in rekla, zakaj pa ne. In čez teden dni je Raay že poslal predlog za skupni duet s pomenljivim naslovom Limonada, ki sva ga takoj vzela za svojega," razkrije Manca in doda: "Glede na to, da sva oba profesionalna glasbenika, je snemanje pesmi potekalo povsem gladko. V nasprotju s predstavo večine, da se dueti v studiu snemajo skupaj, je realnost takšna, da se vsak vokal posname posebej, nato pa se zadeve združijo v eno pesem. Najprej sem posnela jaz svoj del, nato še Dejan svojega in pesem je te dni dobila končno podobo. V nekaj dneh bomo tako posneli videospot za pesem, ki jo bomo predstavili točno na prvi šolski dan v septembru! Tako, za štos, da malo popestrimo ta sicer resen dan z nekoliko hudomušno pesmijo, ki pravzaprav nagovarja poslušalce k pozitivnosti in vedremu pogledu na svet okrog sebe, čeprav besedilo omenja limonado. Mislim, da nama je z Dejanom to tudi skupno – kjerkoli in s komerkoli že sva, vedno nezadržno sejeva dobro voljo med ljudmi."

Barvita jesen

"Jesen bo zelo pestra, na kar sem dobro pripravljena. Duet z Dejanom izdajam po manj kot dveh mesecih od izida moje balade Kjer pomol poljubi morje, moja nova solistična pa izide že konec septembra, takoj po nastopu na Popevki, torej je vmesen čas še skoraj za polovico krajši. Takšni so pač trenutno trendi v svetovni glasbeni industriji in tudi na hrvaškem ali srbskem glasbenem trgu. Poslušalci spreminjajo svoje navade in so pri izbiri pesmi zahtevni, zato jim je treba ponuditi več v krajšem času. S tem tretjim singlom še ne bom nehala ustvarjati v tem letu, ampak me novembra ali najpozneje decembra čaka še premiera novega dueta z zelo priljubljeno hrvaško skupino," še izda Manca.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Raay Music