Manca Špik išče pravico na sodišču

Pevka je povedala, 
da sama kot 
podjetnica vedno 
vse račune poravna 
še pred valuto.  (foto: Goran Antley, Sašo Radej, Primož Predalič) Goran Antley, Sašo Radej, Primož Predalič
Vir: Nova
29. 2. 2016

Priljubljena slovenska pevka Manca Špik, ki že nestrpno pričakuje pomladne dni, ko bo prvič postala mamica, je v teh dneh z mislimi vse drugje kot pri sproščenem odštevanju dni do poroda.

Izvedeli smo, da se je pred časom pevka pojavila na koprskem sodišču, in sicer zaradi neplačanega nastopa v postojnski Ambasadi Jugoslavija, ki naj bi ga imela marca leta 2011. Ker je sojenje v polnem teku in so nanj povabljene tudi številne priče, je bila pevka ob našem klicu zelo previdna ter nam zadevo potrdila, a nam je takoj povedala, da lahko izjavi le, kar je na sodišču izjavila proti dvema vodilnima z Ambasade Jugoslavija.

"Nastopila sem po pogodbi, kot smo bili dogovorjeni. Za nastop se nisem osebno pogovarjala z nikomer, saj je vse zadeve urejal moj menedžer Primož Goričnik," ter dodala: "To je prvič, da iščem pravico na sodišču. Za kazenski pregon se nisem odločila zaradi višine dolga, ki navsezadnje ni bil astronomsko visok, temveč zaradi principa. Verjamem v pravno državo in dejstvo, da je moj dolžnik firmo enostavno likvidiral in takoj ustanovil drugo, s povsem enako dejavnostjo, seveda vse z namenom, da bi se izognil terjatvam upnikov, me je pogrelo. Bog ve, koliko je še tistih, ki so tako kot jaz ostali brez plačila, a si niso upali ukrepati. Me prav zanima, kako se bo izšlo, a po mojem se drugače, kot da sodišče potrdi vse točke obtožnice, ne more končati. Želim si tudi, da bi vsi sledili mojemu zgledu in vztrajali do konca pri terjatvah. Sama sem podjetnica že sedmo leto, moje podjetje je bilo vedno brez dolgov in plačevalo obveznosti pred valuto."

Zanimivo je, da se je v tej zgodbi pojavil tudi medijec Črtomir Banko oziroma Črt Banko, veliki zmagovalec lanskega Bara, ki je bil v omenjenem času zaposlen v postojnski Ambasadi Jugoslavija. Črta smo prosili, da nam kaj več razkrije, in povedal nam je: "V omenjenem podjetju sem delal kot vodja nekaj njihovih obratov. Med omenjenim dogodkom nisem bil prisoten, tako da ji jaz denarja nisem izročil. Z Manco sva se spoznala žal šele na sodišču. Je super oseba. Iskreno, plačila naj uredijo tisti, ki so za to bili odgovorni. S podjetjem sem v letu 2012 sporazumno prekinil sodelovanje in sem šel svojo pot, ki ni bila lahka, saj sem takrat dobesedno ostal na cesti in začel z nič. Zato pozneje nisem več vodil lokalov, ampak v miru opravil tri leta popoldanskih in nočnih izmen v lokalu v Portorožu. Po štirih letih so določene stvari privrele na dan in sem tudi sam moral pričati v postopku, saj sem bil v omenjenem podjetju zaposlen."

Manca je tako na zatožno klop koprskega sodišča pripeljala podjetnika iz Ankarana in Izole, ki ji nista kljub večletnim opozorilom plačala koncerta v Postojni. Sojenje se bo nadaljevalo v mesecu aprilu, ko bo Manca najverjetneje že postala mamica.

Alojz Petrovčič