Manca Špik: "Poroke ne načrtujeva!"

Manca Špik: "Poroke ne načrtujeva!" (foto: Alpe) Alpe
Vir: Story
7. 7. 2016

Pevka Manca Špik, ki jo je pred kratkim razveselila hčerkica Lana, nas je presenetila s svojim videzom, saj je kmalu po porodu že v vrhunski formi.

Svetlolasa in elegantna pevka nam je razkrila, kakšni so bili prvi tedni s prvorojenko in kako potekajo priprave na festival Melodij morja in sonca, na katerem je pred leti že slavila kot velika zmagovalka. Da, mlada mamica z veseljem že poje in nastopa!

"Življenje se je ob prihodu Lane popolnoma spremenilo. Če sem iskrena, je končno dobilo tisti smisel, če gledava srčno stran ženske. To je življenjsko poslanstvo in vesela sem, da sem postala mamica in vstopila v to odgovorno vlogo. Vesela sem, da imam punčko, in sem tako srečna, da ne znam opisati. Lana je pridna, mirna, a ima svoje trenutke, ko vsem družinskim članom da vedeti, da je ona glavna. Kot mamica sem se morala po porodu dobro organizirati, tako da lahko mirno, brez nepotrebnega stresa plujem med poslovnim in zasebnim življenjem. Lana je na prvem mestu in vse, kar potrebuje, je zame sveto. Rada imam zorganizirano življenje, načrte, izzive. Vse se da, če se hoče," pove Manca in nadaljuje: "Življenje na Primorskem mi popolnoma ustreza. Nisem ravno v mestu, ampak s partnerjem Borutom živiva v okolici Kopra v prelepi istrsko obarvani vasici. Podnebje na obali name vpliva odlično, tam pa veliko časa preživim tudi s prijatelji. K temu lahko dodam le, da se kot Gorenjka s hribov zelo lepo znajdem med morskimi valovi. Energijo do življenja mi daje moja mala kepica Lana, saj tudi takrat, ko sem res utrujena, že ob pogledu nanjo dobim čudežno energijo za nadaljnje delo. Neverjetno, a resnično."

Sodelvanje z Raayem

Manca odlično sodeluje z Raayem, avtorjem njenih največjih uspešnic, s katerim sta kreativno povezana že vse od začetka in sta zgradila trdno pot med najbolj prepoznavne in priljubljene pop izvajalke.

In kaj je skriti recept za tako uspešno sodelovanje na dolgi rok? "Raay je čudovit človek in z njim sodelovati mi je v veliko veselje, saj sva velika prijatelja. Ob Primožu, mojem nekdanjem partnerju, ki mi danes zelo pomaga pri agenciji Špik, je prav Raay zaslužen, da sem se zgradila v pevko, kot sem, ter skozi leta dokazala, da nisem pevska muha enodnevnica. Sama nisem niti med nosečnostjo glasbeno mirovala, ampak sem bila aktivna ter sva skupaj kovala nove ideje, snemala pesmi. Z Raayem imam ob delu posebno energijo in sem tista stara Manca, ki so jo ljudje vzljubili - polna življenja in sončnih vizij prihodnosti, ki bi jih rada skozi čas, leta dosegla."

Na letošnjih Melodijah morja in sonca se bo pevka družila s priznano moško vokalno skupino Kvatropirci, ki so zaradi kakovosti ter tega, da so redek primer slovenske klapovske zasedbe, izjemno hitro dosegli visoko priljubljenost in zvesto publiko. "Priprave so v polnem teku in nad pesmijo ter štirimi fanti iz zasedbe sem navdušena. Festival mi je že od nekdaj pri srcu, tako da se z veseljem vračam na veliki oder v portoroški Avditorij. Pesem je združila mene, Raaya in odličnega besedilopisca Draga Misleja - Mefa, kar je res popolna kombinacija oz. paket, za katerega verjamem, da ga bodo tudi ljubitelji moje glasbe v trenutku sprejeli. Pesem z naslovom Pesem govori o najlepših melodijah morja in sonca, ki smo jih slišali in doživeli že kot otroci, najstniki, zaljubljeni ... Tistih, ki nam, ko jih spet in spet slišimo na radiu, obudijo vse najlepše spomine," pove Špikova, ki prav posebnega dopusta za letošnje poletne dni ne načrtuje. "Dopusta letos ne načrtujem, saj je mala Lana še premajhna za kakšen daljši dopust. Sicer pa imam morje pred vrati. (smeh) Veliko bo nastopov in promocij moje nove pesmi ter festival MMS, kjer se vedno veliko dogaja."

Ob koncu smo pevko, ki kar žari od sreče, povprašali, ali morda v kratkem s partnerjem Borutom načrtujeta poroko in morda v prihodnosti še kakšnega otroka. "Poroke s partnerjem ne načrtujeva. Oba sva bolj za življenje na koruzi. Imava se zelo rada in se ujameva na vseh področjih, in to se mi zdi zelo pomembno. Nisem tip ženske, ki bi sanjala o porokah. Pri otrocih pa nikoli ne reci nikoli. Pustimo času čas, da naredi svoje," še pove v smehu.

Napisal Alojz Petrovčič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story27/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 27/2016

Story 27/2016, od 30. 06. 2016