Manca Špik uživa ob morju

Manca Špik uživa ob morju (foto: Raay music) Raay music
Vir: Nova
23. 7. 2018

Ena najbolj priljubljenih slovenskih pevk je nedvomno Manca Špik, saj na svoji razgibani glasbeni poti vedno znova poskrbi za prvovrstna presenečenja. Tako je bilo tudi pred dnevi, ko je na tradicionalnem portoroškem festivalu Melodije morja in sonca občinstvo v Amfiteatru Avditorija ponovno očarala s prečudovito poletno pesmijo Kjer pomol poljubi morje.

Pevko smo povabili na poletni pogovor, da nam iz prve roke razkrije, kako preživlja poletne dni.

"Moja ​Lana je v najbolj občutljivih mesecih, ko mamico najbolj potrebuje ob sebi, zato se trudim čim več časa preživeti z njo. Moja lepotička je zelo zvedava, zanima jo vse in čisto vse mora preizkusiti, preplezati, zagrabiti, dati v usta. Zato moramo biti neprestano v pripravljenosti. Čeprav so takšni trenutki z njo neprecenljivi, pa zna biti celodnevno druženje precej naporno, tako da sem vesela vsake pomoči. Pogosto smo s tatijem nekje ob morju, kjer Lano z veseljem čuva tudi njena 10-letna sestra Tia, ki jo naravnost obožuje. Če sva v Ljubljani, veliko časa preživiva z varuško in njeno številno družino, ki jo imajo radi, kot da bi bila njihova. Če me zagrabi domotožje, pa se odpraviva domov k mojim staršem in sestri na Bohinjsko Belo. Tam Lano čakata dve sestrični in bratranec in vsi jo z veseljem čuvajo in se z njo igrajo. Dolgčas nam pa res ni!" pove Manca ter razkrije svoj recept za mično poletno žensko postavo. "Če vam tole zaupam, me bo najbrž marsikatera bralka zasovražila. Zares imam zelo dobre gene in že slab mesec zmerne diete ob telovadbi me ponovno spravi v formo in vitko linijo. Letos sem si kupila nekaj novih parov trendovskih kopalk. Mornarsko modre dvodelne z volančki po celi zgornji košarici, odbito pisane nenavadnih oblik in klasične enodelne črno-bele s pentljo okrog vratu. Me pa v njih vsaj na slovenski obali žal ne boste videli, saj se zaradi slabih izkušenj v preteklosti s paparaci počutim nesproščeno. Če se odpravim na morje, poskrbim, da je to nekje daleč, kjer me nobeden ne pozna."

Manca Špik

Poletno zagorela pevka nam je razkrila, da je sočasno med pripravami na letošnji festival MMS na Hrvaškem posnela tudi videospot za novo pesem. "​Moja nova pesem Kjer pomol poljubi morje je čutna balada, s prekrasnim nostalgičnim besedilom, ki je kar klicala po tem, da jo posnamemo prav ob morju. Moja ekipa je iskala primerne kadre za spot in jih našla na Krku in Cresu, tako da smo spot konec junija posneli prav tam. Imeli smo srečo z vremenom, saj ni bilo preveč vroče, poleg tega pa obala tudi še ni bila polna turistov, tako da mislim, da nam je uspelo to čudovito zgodbo, ki jo pesem pripoveduje, verodostojno predstaviti tudi v spotu.​ Se nam je pa proti koncu snemanja pripetila tudi ena hecna zadeva, in sicer smo za zadnji kader 'lovili' sončni zahod na neki samotni plaži. Na našo smolo pa se je ravno na to plažo ob ključnem trenutku snemanja pripeljala skupina japonskih turistov in naš set je bil v hipu preplavljen z radovedneži s telefoni v rokah. Ta kader so nam tako čisto uničili, a jim ne zamerim, ker so bili zelo simpatični. Seveda sem se morala z vsemi slikati, četudi sploh niso imeli pojma, kdo sem," v smehu zaključi Špikova.

Veliko glasbenih načrtov

Manca Špik

Pevka nam je razkrila, da si bo po nastopu na portoroškem festivalu MMS in ob promociji nove pesmi vzela tudi nekaj dni časa za zaslužen oddih, kjer bo nabirala energijo za nove projekte, ki jo čakajo konec poletja oz. v jeseni. "​V sredini avgusta se odpravljam na zasluženi dopust, nekam daleč proč od radovednih pogledov. Potrebujem deset dni popolnega odklopa, da si napolnim baterije. Že takoj na začetku septembra pa izide moj novi duet, ki ga bo prav tako pospremil videospot. Kdo bo moj tokratni glasbeni gost, naj za zdaj ostane še presenečenje, lahko pa vam zaupam, da ga prav vsi zelo dobro poznate," pove Manca in z nasmehom doda: "Skoraj istočasno s tem bom nastopila s še eno lepo balado na letošnji Popevki. Pesem Kot bi te ustvaril kdo po meni sem posvetila in jo bom zapela največji ljubezni mojega življenja, moji Lani. No, s tem pa projektov za letos še ne bo konec. Proti koncu jeseni nameravam izdati še en glasbeni duet, tokrat z znano in zelo priljubljeno hrvaško skupino."

Besedilo: Alojz Petrovič // Fotografije: Raay music