Manca Špik: V pričakovanju Laninega prvega božiča

Manca Špik: V pričakovanju Laninega prvega božiča (foto: Aleš Erjavec) Aleš Erjavec
Vir: Jana
30. 12. 2016

Praznični čas vzbudi v simpatični pevki Manci Špik prav posebne občutke, letošnji pa bo res nekaj posebnega, saj se je družinici pred meseci pridružila mala Lana. Kljub natrpanemu urniku, pred kratkim je namreč pevka posnela novo pesem z naslovom Oba, pa se bo med božičnimi prazniki posvetila družini, ki ji pomeni največ.

Pevka je Slovenijo presenetila z novo skladbo, ki jo je tokrat posnela v duetu z Isaacom Palmo, mladim Argentincem, ki ga smo ga bolje spoznali po nastopu na odru oddaje Slovenija ima talent. "Spremljala sem oddajo in ob Isaacovem nastopu sem se raznežila. Je odličen pevec, ki prepeva z vsem srcem, hkrati pa je povsem skromen. Duet sva posnela na Raayev predlog in mislim, da sva bila oba enako navdušena. Vesela sem, da lahko sodelujem tudi z mlajšimi od sebe," v smehu pojasni Manca, ki se ji je nova pesem vtisnila globoko v srce. Govori namreč o izgubljeni ljubezni, besedilo pa je vseeno obdano z upanjem. Je ljubezenska in romantična, zato je pevka prepričana, da se bo prav vsak izmed nas lahko našel v njej.

"Pesem resnično seže do srca, med poslušanjem so mi po obrazu pritekle solze," razkrije razneženo. Ljubezenska tema pa je primerna tudi za praznični čas, ki nas v tem trenutku obdaja: "Ljudje ob praznikih še bolj razmišljamo o sebi, saj naredimo presek leta. Postavimo si pričakovanja za prihodnje leto. A je tovrstna pesem primerna za vsak letni čas, saj razkriva najgloblje delčke naših src. Morda bo za koga tudi zdravilo."

Isaac, ki je pred dvema letoma povsem spontano obiskal Slovenijo, se je že izkazal tudi z znanjem slovenščine. Ob sebi ima namreč ljubečo ženo, ki ga uči in potrpežljivo popravlja. Fant se zelo trudi in njegova izgovarjava je iz dneva v dan boljša, zato sta pesem posnela kar v slovenskem jeziku. Videospot so zaradi dveh zasedenih urnikov posneli le nekaj dni pred finalno oddajo Slovenija ima talent v Rimskih termah. Mančino zdravstveno stanje sicer takrat ni bilo najboljše, a je vseeno zbrala moči in posnela dane kadre - z veliko zdravilnega čaja, s katerim jo je pocrkljalo osebje term. Zato pa se bo že pozdravila do prihodnjih dni, ko bo tudi v njihovem domovanju zadišalo po božiču. "Praznični čas je namenjen družini, vzdušje pa je neizmerno veselo. Letos prvič praznujemo vsi štirje, saj bo to Lanin prvi božič. Prav zaradi tega bodo moji prazniki še lepši. Morda so zaradi predčasnega okraševanja prišli prehitro. Mislim, da je prav, da se praznični čas začne v decembru, ne pa v novembru tako kot pri nas. Po drugi strani pa nas že zelo kmalu prevzame ta novoletni duh, s tem pa seveda tudi ni nič narobe," na glas razmišlja pevka, ki božič vsako leto preživi v krogu družine, s katero se veselijo in pojejo. "Ne vem še, ali bomo praznovali na Bohinjski Beli z mojo družino ali pa bomo sami štirje. Bomo videli," ostaja skrivnostna Manca. Lana že uživa v utripanju lučk in opazovanju okraskov na smrekici. Opazuje svet okrog sebe in je zelo dojemljiva.

"Sicer ji ne pripravljamo ničesar posebnega, rada bi jo le oblekla v lepo božično opravo, vendar v trgovinah še nisem našla nič primernega. Je tako ljubka," ob misli na hčerkico pove pevka, ki za letošnji božič nima nikakršnih materialnih želja. "Nisem si zaželela ničesar posebnega. Želim si le, da bi se imeli radi in bi bili zdravi. Ne potrebujem nobenega materialnega darila, saj sem srečna s svojo družino," prijazno razkrije in ob tem doda, da tudi bralcem revije Story želi lepe praznike in veliko sreče v prihajajočem letu.

Napisala Nika Arsovski
Fotografije Aleš Erjavec

Značke: Manca Špik