Mance Špik nastop na Emi ne zanima

Mance Špik nastop na Emi ne zanima (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
28. 2. 2018

Manca ne skriva, da se rada druži s svojimi glasbenimi prijatelji, ki so pod okriljem družine Raay Music. Tako je tudi na letošnjem slovenskem izboru za EMO vse spremljala v zaodrju.

"EMO sem spremljala kot del ekipe nastopajočih, konkretneje BQL in Nike Zorjan, saj moja agencija sodeluje z Raay Music pri njihovem  zastopanju. Poleg tega smo z Raayem in Marjetko, ki sta njihova avtorja in producenta, tesni družinski prijatelji, zato EMO pogosto izkoristimo kot priložnost za druženje in zabavo ter nanjo ne gledamo samo kot na neko glasbeno tekmovanje," pove Manca.

Nastop na EMI  je ne zanima!

"Na EMO se kot nastopajoča po mojem ne bom vrnila. Kmalu bo minilo deset let, odkar ne nastopam na njej, a pozivi k vrnitvi so še vedno vztrajni, predvsem od oboževalcev iz tujine. Je pa res, da nikoli ne reci nikoli. Mogoče bi mnenje spremenila le, če mi v naročje prileti pesem, ki bi mi bila pisana na kožo in bi kar kričala po EMI, a se to ne bo zgodilo. Evrosong in tujina me enostavno ne vlečeta več in raje izberem kakšen drug festival. Zelo so mi pri srcu portoroške Melodije morja in sonca, veseli pa me, da bo letos spet Slovenska popevka. Trenutno z Raayem ustvarjava nove pesmi, letos bom izdala kar tri, računamo na to, da bodo spet vse dueti, in če se bo rodila kakšna prava ideja, lepo besedilo, bom morda poskusila stopiti tudi na kakšen festivalski oder. A kot rečeno, glede tega ne gori voda."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Igor Zaplatil, Jaka Bizjak, osebni arhiv