Manci Špik ustreza umirjeno družinsko življenje

Manci Špik ustreza umirjeno družinsko življenje (foto: Jaka Bizjak, Aleksandra Saša Prelesnik) Jaka Bizjak, Aleksandra Saša Prelesnik
Vir: Lady
31. 5. 2018

Delavna in nadvse simpatična pevka se letos vrača na portoroški festival Melodije morja in sonca in veliki oder portoroškega Avditorija, ki ga nosi v srcu.

Manca je pred leti na 30. festivalu MMS slavila veliko zmago s pesmijo Baila, baila, baila. Pravi, da ima ta festival zanjo poseben čar že zato, ker je le nekaj korakov od morja. "Portoroški MMS je moj najljubši festival, o čemer priča tudi to, da bom letos v vročem poletju že šestič stopila na oder. Pravzaprav sedmič, kajti prvič sem stopila že leta 2003 še kot spremljevalna vokalistka za Raaya na sekciji Mladi MMS, kjer smo seveda zmagali," nam v smehu za Lady razkrije Manca in doda: "Letos mineva 15 let od mojega prvega sodelovanja na melodijah. Joj, kako hitro mine čas! Avtorja pesmi sta ista kot za moj največji hit 'Oba' Raay in Rok Lunaček, pesem pa je zelo posebna. Pravzaprav sem se najprej zaljubila v tekst, ki mi ga je poslal Rok, izjemno nadarjen mlad avtor, sicer tudi pevec skupine Flirrt. Poslala sem ga Raayu, ki ga je 'za pokušino' poskušal odpeti. No, in to je bilo to! Tako, kot je besedilo prvič odpel, je tudi ostalo. Vsi smo se naježili in si rekli, to je to! Ko pomol poljubi morje je nostalgična in romantična poletna pesem, ki se seveda dogaja ob morju. Besedilo je neverjetno čustveno in ga bom interpretirala z veliko strasti."

Manca Špik: Umirjeno družinsko življenje mi zelo ustreza

Kurja polt na odru in za njim

Občinstvo v Avditoriju in vibracije tega poletnega festivala sta nekaj, kar mora v svoji glasbeni karieri doživeti prav vsak glasbenik, pravi pevka. "Okoli festivala MMS se je vedno dvigovalo veliko prahu, navsezadnje je to eden od treh naših velikih glasbenih festivalov in vsak glasbenik si želi tisti sobotni večer biti zraven in v živo doživeti vzdušje polnega portoroškega Avditorija," pove Špikova in doda: "Zame je ta kraj tako magičen, da sem vedno kot začarana, sploh po prvih taktih uvodne špice festivala. Ni pomembno, ali nastopam ali pa sem samo gledalka med občinstvom. Kar kurjo polt imam ves čas. Zadnja leta je sodelovanje še toliko slajše, saj nas spremlja odličen bend, tako da je vse odpeto in odigrano v živo, kar je še sploh prijetna izkušnja."

Dopustniške misli

Pevka ima v zadnjem obdobju polne roke dela, saj ob delu v glasbenem studiu in koncertiranju po Sloveniji že izbira poletne dneve, ko se bo medijsko odklopila in posvetila izključno družini. "Poletni dopust bo letos sredi avgusta, tako da je kar daleč, saj me do takrat čaka še morje obveznosti na različnih področjih. Prav daleč se ne bomo odpravili, malo pozdravit naše sosede. Verjemite ali ne, umirjeno družinsko življenje mi trenutno najbolj ustreza in za kakšne večje turneje ali izlete bo morda spet čas čez nekaj let, ko bom ljubi hčerkici Lani lažje dopovedala, da ni vsak kuža naš kuža in da ga ne moremo vzeti s sabo."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Jaka Bizjak, Aleksandra Saša Prelesnik