Manja Plešnar: Absolutno preveč nežna in preskromna

Manja Plešnar (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Nova
10. 1. 2012

Leto je naokoli in z lahkoto rečemo, da je bila modna mrha Manja Plešnar s svojim bičem neizprosna prav do vseh slovenskih estradnikov.

Kakšna je vaša splošna ocena lanske modne ozaveščenosti znanih obrazov?

V Sloveniji večina ljudi še vedno ni modno ozaveščenih, žal. Žalosti me, da se naši estradniki ne zavedajo pomena prireditev, kjer je zaželeno, da si oblečen dogodku primerno. Če se že gremo neko estrado, potem se zgledujmo po naših sosedih Hrvatih, ki vidno obožujejo modo. Ne vem, zakaj ne bi moglo biti tako tudi pri nas. Morda nikoli ne bo, vedno pa bodo posamezniki, ki bodo izjemno modni. Peščica jih je tudi pri nas. Na splošno pa je vse skupaj precej porazno. Žal tudi na ulicah nisi sprejet preveč dobro, če izstopaš, ljudje še kar buljijo in kažejo s prstom. Moda je tako zabavna, zakaj se ne igramo?

Kateri estradnik je po vašem mnenju najboljše in kateri najslabše oblečen? Zakaj?

Zanimivo je, da se moram pri tem vprašanju zamisliti ... Težje se spomnim ljudi, ki bi bili dobro oblečeni. Ali ni to žalostno? Modno oblečeni in ozaveščeni so predvsem uredniki in urednice modnih revij, portalov, blogerji ali modni oblikovalci. Torej ljudje, ki so obkroženi z modo, na primer Barbara Žnidar, Sašo Radovič, Danaja Vegelj, Marjeta Grošelj, Petra Windschnurer, Barbara Žgalin, Nina Šušnjara ... Od starlet in znanih obrazov pa me najbolj prepričajo Miša Molk, Maja Raspopović, Iva Kranjc, Aljoša Bagola, Lado Bizovičar, Katarina Čas, Špela Jambrek ... Več se jih ne spomnim, žalostno! Najslabše oblečenih je pa toliko, da ne bi mogla napisati vseh, ne da bi popolnoma napolnila prvo stran tega intervjuja. Pustimo jih, saj veste, kateri so. Večina tistih, ki jih ni na seznamu najbolje oblečenih.

Kaj načrtujete za to leto? Bo modna mrha še bolj stroga?

Ooo, seveda! Še bolj bom vihtela tale svoj bič, ker vidim, da sem absolutno preveč nežna. Posebnega načrta nimam, saj vem, da me bodo naši estradniki še vedno presenečali s svojimi 'božanskimi' podobami. Predvsem bi svetovala, da se začnejo ukvarjati sami s seboj in da vsaj trikrat razmislijo o tem, kaj imajo na sebi. Od trenutka, ko zapustijo svoje domove, pa do prireditve bodo svojo podobo videli vsaj še desetkrat v odsevu kakšne izložbe, tako da, prosim, brez izgovorov!

Vam je kdo od znanih osebnosti kdaj zameril oziroma se pritožil zaradi slabe kritike?

Zameril ne, pritožil pa. A navadno gre za hudomušne komentarje, ob katerih se nasmejim skupaj z njimi. Danica Lovenjak, ki obožuje svoje 'živalske' obleke, mi je nekoč, ko sem sama nosila leopardji vzorec, očitala, češ zakaj pa ti lahko. Pa sem ji odvrnila, da se, v nasprotju z njo, ne oblečem v leoparda od nog do glave. Večkrat se mi je že zgodilo, da je kdo pristopil in mi rekel, da sem imela popolnoma prav in da je imel takrat slab dan. To se je nazadnje zgodilo z Majo Ferme. Nekoč me je na televiziji ustavil tudi Dragan Bulič in se z menoj pošalil o svojem slogu ter me vprašal za mnenje. Iris Mulej je vedno aktualna pri mrhi, pa se vedno pošali, ko me vidi. Vesela sem, da so dojeli, da jih opazuje nekdo, ki kritike ne bo zadržal zase. Pred kratkim mi je Pia Pustovrh zaupala, da se vedno, preden se udeleži javne prireditve, vpraša, kaj bi o njeni podobi rekla mrha.

Več v reviji Nova.

Priporočamo