Modna mrha Manja Plešnar tudi na televiziji

Modna mrha Manja Plešnar tudi na televiziji (foto: Matija Tomc, osebni arhiv) Matija Tomc, osebni arhiv
Vir: Nova
27. 1. 2015

Novina modna mrha Manja Plešnar je potrdila govorice o tem, da se vrača pred televizijske zaslone, kjer se je njena kariera tudi začela. Svoj ostri jezik, naperjen proti modnim kiksom znanih Slovencev in zvezdnikov iz tujine, bo vrtela vsak teden na Planet TV-ju, proti koncu nedeljske oddaje Danes in rubrike Zvezde Danes.

Manja je zaslovela ob boku Lorelle Flego kot novinarka oddaje Bleščica, kjer je pripravljala prispevke o modi in tednih mode, ki jih je obiskovala. Zdi se, da jo je Manja, ki je vedno brez dlake na jeziku, že prekašala, kar se tiče priljubljenosti in ne nazadnje ostrega jezika.

"To, da imam oster jezik, je samo podaljšek moje iskrene narave, nič drugega. Ne morem reči, da kogarkoli prekašam, ker se ne primerjam z drugimi in ne tekmujem, ali sem v čem boljša ali slabša. Vsak je svoja enota in pomembno je samo, da ostaneš iskren do sebe. Konec koncev je razmerje, ki ga imaš sam s sabo, najdaljše in najlepše."

Manja je vesela, da so bili njeni začetki pri Lorelli in oddaji Bleščica, a njena strast in želja, da bi se ukvarjala z modo, je v njej tlela že od nekdaj. "Začelo se je, ko sem spisala scenarij za resničnostni šov o modi, a ker je bilo to toliko pred časom in ker takrat tovrstnih šovov še ni bilo, je projekt padel v vodo." Manja ima zaradi dolgoletnih izkušenj v modnem novinarstvu že dodelano mnenje o tem, kako se oblačimo Slovenci. "Slovenci se bojimo izstopati, zato trpi naša modna komunikacija. Svetu sporočamo, da smo povprečni, ker se tako počutimo in ker se nam zdi sramotno, da bi se modno izrazili po svoje. Delujemo bolj po sistemu tekočega traka. Na ulici in v medijih so ljudje bolj ali manj oblečeni kot kloni. Da ne bo vse tako črno – stanje se izboljšuje." Manjina modna pustolovščina je dolga in marsikdo ne pozna njenih začetkov, ki segajo v mladostniška leta. "Začelo se je že v mladosti, ko sem sanjala o vpisu na Srednjo šolo oblikovanja in fotografije, kjer sem na koncu tudi pristala na oddelku grafičnega oblikovanja. Takoj za tem sem uspešno opravila sprejemne izpite za študij na Enmore Design Centru v Sydneyju in se za odpravila v Avstralijo, kjer sem živela leto dni. Študij sem bila prisiljena predčasno prekiniti, ker se je zataknilo pri študentskem vizumu in še danes obžalujem, da se nisem nikoli vrnila v Avstralijo. Po vrnitvi v Slovenijo sem se vpisala na študij notranje opreme in se hkrati dokaj hitro vrgla v televizijske vode," pove Manja, ki je lani obiskala prostore televizije E! Entertainment v Los Angeles in spoznala zdaj že pokojno Joan Rivers, ki nas je navduševala v oddaji Fashion Police. Zanimalo nas je, ali misli hoditi po njenih stopinjah in kakšne ima načrte za nadaljnjo modno pot.

"Joan je bila posebna in nikakor se ne morem primerjati z legendarno komičarko, ki je bila pionirka na več področjih. Čeprav sem zanjo slišala nekaj let po tem, ko sem že bila v vlogi modne mrhe, sem počaščena, da sem jo spoznala in da sva se na različnih celinah znašli dve, ki nenehno vrtita svoj veliki gobec. (smeh) Sicer pa nisem preveč obremenjena s tem, kam me bo vodilo življenje, ker sem prezaposlena z uživanjem v sedanjosti. Vse, kar si želim, je, da bi bila iz dneva v dan še boljša verzija sebe. V modo sem vpeta na področju oblikovanja nakita in blogerstva. Ti dve stvari sta za zdaj bolj za dušo, kot kaj drugega," pove modna mrha, ki je imela zaradi opletanja jezika v preteklosti tudi težave s slovenskimi estradniki.

"Eh, težave s tem, kar sem rekla ali napisala, so imeli samo tisti, ki so moje besede razumeli kot napad na njihovo osebnost. Ampak teh ljudi je malo in še tem ne zamerim, da so razburjeni. Mi je pa žal, da so, to pa. En teden si slabo oblečen, en teden blestiš. Najbolj sta mi besede zamerili Danica Lovenjak in Anja Baš. Zadnja se tudi v jezi ni mogla zediniti sama s sabo, ker je besno sporočilo začela z "verjamem, da si dobra v tem, kar počneš, tako kot jaz v petju", končala pa s tem, da se moram oglasiti na psihiatriji in da nimam pojma, kaj govorim. Ampak to je bilo res zabavno, še zdaj se nasmejim. Sploh, ker mi je to na smrt zameril tudi njen dobri prijatelj Omar Naber. To ne pomeni, da ne bosta nikoli več pristala v pogrebu ali pa zasijala kot zvezdi tedna. Mrhi se ne moreta izogniti!"

 ZOJA AHLIN

Priporočamo