Manja Plešnar: Pod cvetličnim obokom

”Najin veliki dan je pozdravilo 34 svatov, saj sva si želela intimne poroke.“ (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
7. 7. 2016

Poročni zajtrk, vožnja z ladjico, dve poročni obleki in obred pod belim cvetjem tik ob bazenu s pogledom na Staro Ljubljano. Da, sliši se kot pravljica in v resnici tudi je. Je nov začetek v sicer dolgoletni ljubezenski zgodbi Manje Plešnar, ki je pretekli petek v ožjem krogu družine in prijateljev postala gospa Stević.

Dalibor in Manja sta uradni del poroke doživela v družbi prič, romantičen obred pa je sledil v Hotelu Vander.
Manja je nosila dve poročni obleki, najprej tisto znamke Diane von Furstenberg, druga pa je delo beograjske oblikovalke, nosila pa je čevlje Sergio Rossi.
Manja in Dalibor sta skupnemu življenju nazdravila s personalizirano penino Radgonskih goric z njunimi imeni in datumom poroke.
Svatje so se pred obredom družili na leseni ladjici, ki jih je eno uro vozila po Ljubljanici.
Mladoporočenca sta se na strehi hotela prvič zavrtela ob skladbi Dan ljubezni.
Romantično igranje violine je na ulici prestolnice nadomestil stari rock, ob katerem se je zabava hitro razživela.
On v obleki Morro Sartoriale in metuljčkom Glow in ona v obleki Ines Atelierja iz Beograda.
Na ladjici so svati nazdravili s posebnim francoskim penečim vinom Mumm.
Za ličenje in pričesko je poskrbela njena vizažistka iz oddaje Big Brother.

Kljub preprostosti, s katero nam je Manja v preteklosti opisovala svoj veliki dan, sta Manja in Dalibor v zakonsko življenje stopila v velikem slogu. Prva poročna fotografija, ki jo je Manja že v jutranjih urah objavila na svojem profilu na družbenem omrežju, je namreč vzbudila pozornost številnih medijev in s tem odprla vprašanja o tem, kaj vse sta za svate še pripravila mladoporočenca. Starinski avto, prelepa bela obleka in dobra volja, ki v resnici nikoli ne zapusti Manjine bližine, pa so bili pravzaprav začetek nečesa veliko večjega. Obleka, ki so jo vsi občudovali na prvi poročni sliki, pravzaprav ni bila 'tista prava'.

"S pričama sva se sestala pred mojim domom in skupaj smo se odpravili do občine na Bežigradu, kjer sva se uradno poročila v dvorani. Zaradi malce socialističnega videza interjerja smo se dogodku malce nasmejali, vendar smo se imeli zelo lepo," je povedala Manja. Po obredu so se odpravili na poročni zajtrk na vrt enega od ljubljanskih lokalov, kjer so skupaj nazdravili mladoporočencema, nato pa so se s svati sestali na leseni ladjici, ki jih je eno uro vozila po Ljubljanici.

"Najin veliki dan je pozdravilo 34 svatov, saj sva si želela intimne poroke," nam je povedala Manja in dodala, da je bila ladjica idealna izbira za začetno druženje, kljub temu pa bi njeni načrti komaj dan pred poroko skoraj splavali po vodi.

"Dan pred poroko so me poklicali, da mi je prelepo leseno ladjico vzela predsednica Hrvaške zaradi protokola ob dnevu državnosti. Malce sem bila jezna, ampak smo jo potem dobili nazaj, ker so jo odpovedali," nam je priznala Manja in dodala, da je panoramsko vožnjo spremljalo srkanje prestižnega francoskega penečega vina Mumm, ki je bilo vse do letos uradno peneče vino tekmovanj formule 1.

Drugi obred, druga obleka

Tisti pravi obred, s tisto pravo obleko se je zgodil na strehi Hotela Vander. Ob petih popoldan so se svati namreč zbrali ob bazenu nad Staro Ljubljano in v skupno življenje pospremili Manjo in Daliborja, ki sta si večno zvestobo obljubila pod rožnatim obokom, pod katerim sta si sicer usodni da dahnila tudi Alen in Simon, zaigrani gejevski par v oddaji Big Brother.

"Najin drugi obred je bil bolj romantičen, nekoliko bolj 'ameriški'. Moje korake do Daliborja je pospremila violina, prav tako pa me je v drugi, pravi poročni obleki Ines Atelierja iz Beograda Dalibor videl prvič, kar je seveda naredilo drugačen vtis. Poseben pečat je obredu dodal govor, ki ga je pripravil moj prijatelj Gregor Jordan," nam je povedala Manja in dodala, da sta se z Daliborjem po obredu zavrtela ob spremljavi skladbe Dan ljubezni, ki je postala tudi njuna poročna pesem. Svate je poletna pripeka sicer hitro po tem pospremila v notranje prostore, kjer so z aperitivom nazdravili mladoporočencema.

Romantiko nasledil pravi rock

Čeprav je obred minil v znamenju romantike, nam je Manja priznala, da so se zbrani hitro razvneli ob glasbeni spremljavi pevke Tamare in kitarista, ki sta poleg romantičnih skladb, ki so ena izmed glavnih sestavin porok, zaigrala tudi nekaj pristnih rokovskih skladb. Sledila je večerja v francoskem slogu, saj so svatje ob spremljavi violinista uživali ob pestrem meniju, ki ga je s sladko pregreho zaključila trinadstropna poročna torta, ki jo je za Manjo in Daliborja pripravila Manjina poročna priča Nina Nemanič.

"Srečo imam, da sem pri 'koritu'. Torte Nina Nana jem že vse od otroštva. Kot deklica sem namreč uživala v tortah njene mame, ob tem posebnem dogodku pa v njeni," nam je še pojasnila Manja in dodala, da je sicer elegantno večerjo popestril nastop priznanega harmonikarja Roberta Goterja.

"Spoznala sem ga v oddaji Riba na oko in že takrat sem mu rekla, da bo igral na moji poroki. To obljubo sem držala in ga poklicala. Naredil je res veliko zabavo in vsi smo plesali ter se veselili. Nekajkrat smo zabavo z ozke uličice pred hotelom preselili na ulico ob Ljubljanici, kjer smo skupaj zaplesali tudi srbsko kolo," nam je pojasnila svetlolaska, ki je brez dvoma ena od redkih srečnic, ki je na svoj poročni dan v središču mesta doživela tudi ognjemet.

"V resnici je bilo malo hecno, ker je bil na Kongresnem trgu ob dnevu državnosti ognjemet, ampak kot nalašč za naše slavje," je še dodala. Zabava se je do jutranjih ur nadaljevala ob spremljavi funki glasbe in DJ Bakta, noč pa so zaključili s skokom v bazen in tako ustvarili spomine, ki jih brez dvoma nihče ne bo pozabil.

Na poročno potovanje z avtomobilom

Manja in Dalibor sta strastna ljubitelja eksotičnih potovanj, kljub temu pa sta se le dva dni po obredu v prestolnici odpravila z avtomobilom po romantičnih poteh Toskane. "Na hitro sva se odločila, da greva za teden dni z avtomobilom v Toskano. Odpravila se bova po poteh chiantija, kjer bova poroki nazdravljala z vrhunskimi vini, obiskala bova Firence, Sieno ... Po tem potovanju pa se bova brez dvoma odpravila še kam," nam je priznala Manja, ki je svojo poroko opisala kot preprosto sanjsko.

Prisotna sta bila tudi njuna psička

Kot nam je priznala nevesta, se je prava zabava razživela ob prihodu avtomata za fotografije, v katerem so svoje fotospomine svati ustvarjali z zabavnimi pripomočki. Prav tako sta bila na poroki tudi njuna psička, golodlaka kitajska psa, zaradi katerih se je ljubezen Daliborja in Manje pravzaprav začela. Poročna prstana sta bila narejena po naročilu v ateljeju priznane oblikovalke nakita Olge Košica, prav tako pa so svatje mladoporočencema nazdravili s personaliziranim penečim vinom Radgonskih goric, na katerem so bili napisani njuni imeni in datum njunega velikega dne. Tema njune poroke se je prepletala okrog kultnih filmov Jamesa Bonda, zato se nad vsemi personaliziranimi in elegantnimi podrobnostmi pravzaprav ne gre čuditi. Sicer pa sta Manjo na poročni dan s prisotnostjo razveselili tudi Jana Koteska ter glasbenica Hannah Mancini s hčerko.

Napisala Kaja Milanič

Fotografije osebni arhiv

Značke: Manja Plešnar
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story27/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 27/2016

Story 27/2016, od 30. 06. 2016