Manja Plešnar: Sladke podrobnosti s poročnega dne!

Manja Plešnar: Sladke podrobnosti s poročnega dne! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
4. 7. 2016

Pred dnevi je večno zvestobo dolgoletnemu partnerju Daliborju obljubila Novina modna mrha Manja Plešnar.

Na ladji so uživali ob zvokih violine.
Zunanjost hotela Vander so kasneje odeli v belo, med drugim bele plapolajoče tančice. Mi smo bili tam še pred samim pričetkom.
Pred poročno ceremonijo na terasi hotela Vander in pred hotelom, so se svatje in mladoporočenca popeljali po Ljubljanici. Naš fotograf je to dogajanje ujel v objektiv.
Manjo, vajeno bliskavic fotoaparatov, je ta dan spremljal profesionalni fotograf, ki je zabeležil ta edinstven dan.
Tako sta mladoporočenca pozirala fotografu v oblekah, ki še niso bile prave poročne obleke. V poročni obleki sta se namreč preoblekla šele kasneje v hotelu, kjer je potekala poročna ceremonija.

Zadnji meseci so bili za sicer delavno in samostojno Manjo precej hektični, saj se je ob vodenju oddaje Big Brother intenzivno pripravljala tudi na svoj veliki dan, ki je minil v znamenju številnih posebnosti. Nova tokrat razkriva, katerih!

Druženje svatov na veliki dan se je začelo na ladjici, kjer se je druščina najprej zabavala ob kozarčku francoskega penečega vina G.H. MuMM, ki je bilo vse do letošnjega leta uradno peneče vino ob proslavah zmagovalcev dirk formule ena. Na ladjici so postregli tudi z narezkom odličnega pršuta in vrhunskega sira. Od tam se je druščina nato preselila v prostore hotela Vander, kjer jih je čakal prav poseben aperitiv. Manja nam je namreč razkrila, da je le nekaj dni pred poroko sanjala o pokojni babici, ki ji je v sanjah rekla, da si na poroki želi piti belo vino z ingverjem. In naslednji dan so ga res tudi sami poskusili in ugotovili, da je izredno okusno. "Rebulo z ingverjem in medom smo poimenovali nebeška kapljica in je v resnici babičina pijača, o kateri sem sanjala. Očitno to pijejo v nebesih," razmišlja.

Obred je minil v znamenju posebnosti in presenečenj, saj je Manjo in Daliborja poročil prijatelj Gregor Jordan, večni 'da' pa sta dahnila pod obokom, kjer sta se v oddaji Big Brother poročila tudi Alen in Simon. Ta je bil sicer skorajda neprepoznaven, saj ga je cvetličar v celoti obdal z belim cvetjem, saj je bila prav ta barva rdeča nit dogodka in tudi na poročni dekoraciji ni bilo opaziti nobenega drugega barvnega odtenka. Glavni zvezdi obreda sta bila poročna prstana, ki so ju za Manjo in Daliborja po naročilu izdelali v ateljeju Olge Košica, kot smo utegnili izvedeti, pa ju zaznamuje moden starinski obrabljen videz.

Mladoporočencema so svatje nazdravili zunaj, na romantični ozki uličici pred hotelom Vander, kjer so bile mize postavljene v francoskem slogu. Tudi namizno dekoracijo je zaznamovala bela, saj so bili beli tako prti kot cvetje in sveče, romantiko pa je dodatno povečala violina, ki je spremljala pravzaprav vsak korak mladoporočencev. Na večerji, na kateri zaradi srbskih gostov ni smelo manjkati meso, so postregli z jagnjetino, Manja in njena mama pa sta kot vegetarijanki uživali v ribji glavni jedi. Torto je Manji in Daliborju pripravila Manjina priča in dolgoletna prijateljica Nina Nana. Sicer pa je vzdušje romantične večerje popolnoma razvnel harmonikar Robert Gotar, ki je na poroki nastopil kot del presenečenja. Igra namreč legendarne pop in rok skladbe, tako slovenske kot srbske, kar je zbrane svate še bolj povezalo. Sicer pa je bila poroka pravi mali glasbeni spektakel, saj je poleg harmonikarja in violinista na poroki nastopila glasbena ekipa Radio Nula, ki predvaja odštekano funki jugonostalgično glasbo, Manji in Daliborju pa je zapela tudi pevka Tamara, ki smo jo spoznali v oddaji Slovenija ima talent. Kot velika ljubiteljica mode je posebno pozornost namenila poročni obleki, ki sta jo zaznamovala izdatna mera tila in globok dekolte. Obleka iz Ines Ateljeja iz Beograda je tesno objela Manjino postavo, razširila se je le ob spodnjem delu nog.

V znamenju Jamesa Bonda

  • Tema njune poroke je bila ekstravaganca kultnih filmov o Jamesu Bondu, saj so prestiž, ki smo ga vajeni v omenjenih filmih, odsevali tako dekoracija kot tudi oblačila svatov. Ideja je namreč bila, da bi se svatje obleki tako, kot da bi se odpravili v prestižni kazino na Capriju. Poroko je zaznamoval tudi priljubljeni fotografski kotiček, v katerem so svati obeležili ta veliki dan. 

■ KAJA MILANIČ

Značke: Manja Plešnar

Priporočamo