Manja Plešnar: Zastrupila ni nikogar

Vir: Nova
16. 5. 2011

Novina modna mrha Manja Plešnar, ki na zadnji strani Nove ne 'špara' jezika, ko ocenjuje stil znanih obrazov, je iz tedna v teden bolj priljubljena, zato ni nenavadno, da so si Manjo zaželeli tudi ustvarjalci oddaje Riba na oko. Lepotica nam je ob koktajlu zaupala nekaj sočnih podrobnosti iz življenja, v katerem se vse vrti okoli mode, glasbe in uživanja.

Ekstravagantna Manja Plešnar je že večkrat dokazala, da obvlada petje, vodenje, modo in še marsikaj drugega, zdaj pa je potrdila, da se prekleto dobro znajde tudi v kuhinji.

Mojstrica za štedilnikom

Prav danes, na izid Nove, se bo modna mrha preizkusila v vlogi kuharice v oddaji Riba na oko, ki jo lahko spremljamo na TV 3. »Povabilo sem sprejela, ker sprejmem vsak izziv, še posebej kuharskega. Prav tako sta mi zanimiva koncept in izvedba oddaje. Malo me je 'firbec' tudi s poklicnega vidika, saj se za tovrstne resničnostne oddaje zanimam kot novinarka in kot opazovalec. Imela sem se fenomenalno! Spoznala sem nekaj novih, zanimivih in simpatičnih ljudi, s katerimi sem že navezala stike in s katerimi se nameravam družiti in hoditi na kavice,« je navdušeno povedala Manja, ki je dokazala, da poleg biča odlično vrti tudi kuhalnico.

»Skuhala sem vse živo. Predjed je bila v kitajskem stilu, preostalo pa angleškem. Za začetek sem naredila sveže spomladanske zavitke z gamberi, avokadom in omako Sambal Oelek, za glavno jed dvojno pečene polnjene krompirje ali 'jacket potato' z nadevom, priloga je bila solata iz špinače z domačim 'angleškim' prelivom in pinjolami. Sladica pa je bil mamin vegansko-biološki tiramisu,« je še dodala Manja, ki se je izkazala za odlično gostiteljico. »Upam, da se bodo moji gostje še vrnili. Nihče se ni zastrupil (hvala bogu)! Upam, da sem bila zabavna in da so se pri meni počutili kot doma, saj je to vedno moj namen, ko me obiščejo prijatelji.«

Rada opleta z bičem

Da je Novina modna mrha res zelo priljubljena, dokazujejo tudi številna sporočila in pohvale, ki jih Manja dobi vsak ponedeljek. »Mislim, da vsi z užitkom preberejo modne ocene, ker si vsi mislijo isto, pa nimajo možnosti tega povedati naglas. Zakaj tudi bi, saj to ni njihova naloga, je pa gotovo to tema, ki jo slej ali prej obdela vsaka družba. Slovenci na splošno radi kdaj 'pošimfamo', to pa se bere,« se pohvali Manja, ki jo s humorjem sprejemajo tudi znani Slovenci.

»Tudi odzivi naših estradnikov, ki se znajdejo pod mojim modnim bičem, so presenetljivo izredno dobri in pozitivni. Mislila sem, da se bo kdo jezil name, pa se je izkazalo, da sploh ni tako. Upam si trditi, da vse skupaj vzamejo dovolj lahkotno, saj dejansko nikoli nikogar osebno ne užalim. Govorim izključno o njihovih oblekah, in ne njihovih osebnostih. Pri 'mrhi' sem izključno v vlogi, v katero sem se vživela, in ne favoriziram nikogar. Mislim, da so to vsi razumeli in sprejemajo moje 'ocene' – ne kot nujno zlo, temveč kot izpoved prijateljice, ki jim želi dobro,« še doda Manja, ki se med ocenjevanjem znanih obrazov neizmerno zabava.

Sicer pa Manja rada doda, da se njeno življenje trenutno res vrti samo okoli mode. »Res je, da se že več kot osem let ukvarjam z modo, ampak v tem trenutku še bolj izčrpno. Veliko potujem in snemam za oddajo Bleščica, pred kratkim pa sem se pridružila tudi ekipi, ki oblikuje nov spletni portal o modi. Postala sem modna urednica, kar sem si že od nekdaj želela, in izredno se veselim novega izziva,« še z nasmeškom pove Manja, ki pripravlja tudi novo kolekcijo prestižnega nakita.

Priporočamo