Manja Stević: Brez Toskane ne gre

Manja Stević: Brez Toskane ne gre (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
20. 10. 2016

Voditeljica Manja Stević se je letos že drugič vrnila v Toskano, kamor sta z možem takoj po poroki 'pobegnila' na (prvo) poročno potovanje. Italija ima v njenem srcu že od nekdaj posebno mesto, saj se tja nenehno vrača s prijateljicama, ki jima pravzaprav lahko reče kar 'sestri'.

Začetek oktobra je pri Manji vedno rezerviran, saj se takrat odpravi na štiridnevni izlet s svojima najstarejšima prijateljicama. Poznajo se praktično od rojstva, saj so skupaj odraščale za Bežigradom, kjer so obiskovale osnovno šolo Danile Kumar in bile pozneje sprejete na srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo.

Ker jih je odrasla doba malenkost oddaljila drugo do druge, so pred leti sklenile pakt, da se ne glede na okoliščine vedno dobijo oktobra in pobegnejo na krajši kulinarično-nakupovalni oddih. Enotno je bila izglasovana destinacija, ki je blizu doma in kjer je klima na začetku jeseni še dokaj mila oziroma na trenutke prav poletna. V zadnjih letih so obiskale Verono, Firence, San Gimignano, Lucco, Cinque terre in nešteto malih obmestnih vasic, ki imajo poseben šarm. Ker potovanje rezervirajo že spomladi, najdejo res odlične ponudbe za prenočitev v starih vilah z bazeni, ki so obvezen dodatek k njihovi jesenski avanturi.

"Nič ni bolj pomirjujočega kot klepet ob bazenu, z dobro buteljko chiantija in prijateljicama, ki ju imaš najraje na svetu," pove Manja, ki v njuni družbi vedno uživa. "Letos sem predlagala, da se začnemo snemati in da objavimo kakšen vlog na YouTubu, ker bi se veliko žensk našlo v naših pogovorih, ki so vedno izjemno zabavni in občasno prav strokovni. (smeh) Dotaknemo se vsega in veliko analiziramo, iščemo rešitve in se predvsem veliko, veliko smejimo," še doda voditeljica. Pove nam tudi, da je skupni dopust s prijatelji, ki te poznajo od malih nog, odlična priložnost za spoznavanje sebe, saj ti bodo povedali tisto, česar morda ne želiš slišati. "Čeprav je včasih res grozno slišati kaj neprijetnega o sebi, jim ne moreš zameriti, ker te sprejmejo točno takšnega, kot si, in ti s tem želijo zgolj pomagati razumeti sebe," pove. Manja si je sicer po koncu Big Brotherja vzela veliko časa zase, saj je imela občutek, da se nikoli ni zares ustavila in preučila sebe.

"Ta čudovita izkušnja mi je dala misliti in odločila sem se, da se posvetim brezdelju, ker sem želela resetirati svoj organizem. Zdaj lahko rečem, da mi je uspelo in da sem ta čas res dobro izkoristila zase, za reševanje konfliktov pri sebi in iskanje tistega, kar si res želim. Čakala sem na priložnost, da se znova prebudi moja kreativa, in tako sem res dobila zagon za ustvarjanje," pove Manja, ki se je v zadnjem mesecu dni posvetila kreiranju kolekcije torbic. "Že od nekdaj ustvarjam in vesela sem, da sta se mi vrnila navdih in želja po tem. Enostavno se moram izražati skozi umetnost." Čeprav je znova poprijela za delo, se je Manja začela zavedati, da si moramo v življenju vzeti veliko časa zase in za počitek, ki je nujno potreben za kreativno in učinkovito delo. Prav zato si z možem Daliborjem že ogledujeta destinacije v toplih krajih, kamor bi lahko pobegnila, ko bo pri nas mrzlo. "Odločila sva se za Mehiko, a ker si rada premisliva v zadnjem trenutku, ne bi bilo nič čudnega, če pristaneva na Kubi," v smehu pove Manja, ki komaj čaka, da z ljubeznijo svojega življenja doživi tisti pravi medeni mesec (ali pa vsaj teden).

Napisala Andreja Korenčan
Fotografije osebni arhiv

Značke: Manja Plešnar
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story42/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 42/2016

Story 42/2016, od 13. 10. 2016