ManuElla (Manuela Brečko): Vzela si bosta čas zase

V Stockholmu nista imela ravno veliko časa za romantične izlete. (foto: Andres Putting (EBU), Thomas Hanses (EBU), osebni arhiv, Goran Antley) Andres Putting (EBU), Thomas Hanses (EBU), osebni arhiv, Goran Antley
Vir: Story
25. 5. 2016

Glasbenica ManuElla (Manuela Brečko, op. p.), ki je bila s slovensko delegacijo pred kratkim v Stockholmu, kjer je potekal izbor pesmi za Evrovizijo, je tik pred nastopom samo za našo revijo strnila občutke v vrtincu njihovih priprav. Kot nam je povedala, slovenski ekipi ni ostalo veliko časa za odkrivanje skritih kotičkov švedske prestolnice, si bosta pa s partnerjem Marjanom Hvalo po zaključku privoščila nekaj dni počitka.

Spremljanje izbora za Pesem Evrovizije je v Sloveniji od nekdaj svojevrsten dogodek. Tudi letos je tako, saj smo že vse od izbora pesmi Blue and Red mediji pod drobnogled vzeli 27-letno ManuEllo, ki se je v preteklem tednu potikala po švedski prestolnici. "Stockholm je zelo lepo mesto, a mi ga žal še ni uspelo bolj podrobno spoznati," nam je povedala in dodala, da se je med pripravami posvetila samo delu, vajam in obveznostim z mediji.

"Verjamem, da bo čas za raziskovanje mesta še prišel. Mi je pa že to, kar sem videla, do zdaj zelo všeč in lahko rečem, da se bom v Stockholm zagotovo vrnila," je razkrila ManuElla, ki jo je na tekmovanju spremljal tudi partner Marjan Hvala, ki je ob ManuElli nastopil tudi na odru Eme. In čeprav v Stockholmu nista imela ravno veliko časa za romantične izlete, nam je ManuElla priznala, da si bosta po zaključku dogodka privoščila kakšen dan ali dva zase in za odkrivanje najlepših kotičkov. Prav zaradi intenzivnih priprav ManuEllo pod evrovizijskim odrom ni spremljal nihče od domačih, nam je pa svetlolaska priznala, da se je z družino slišala vsak dan. "Veliko bi mi sicer pomenilo, da bi me na velikem odru videl v živo tudi kdo od domačih, a tokrat to ni bilo mogoče. Se pa seveda z njimi slišim vsak dan, saj sem želela deliti vse svoje občutke in trenutke, ki jih doživljam na Evroviziji," je priznala ManuElla, ki ji je bila v veliko oporo tudi delegacija, ki jo je spremljala.

"Delegacija je res majhna in se vsi trudimo, da bi izpeljali nastop v najboljši možni meri. Razvajajo me že s tem, da mi res stojijo ob strani, me podpirajo in s svojim strokovnim znanjem svetujejo, kako in kaj je zame najboljše," je pojasnila glasbenica in dodala, da so se kot skupinica odlično ujeli tudi s predstavniki drugih držav.

Združila ju je glasba

ManuEllo in Marjana je združila prav glasba. Kot nam je povedala, sta se ujela že pri ustvarjanju prvega skupnega glasbenega projekta v letu 2013. "Najprej naju je povezala glasba, ki sva ji oba zelo predana. Že na začetku sva se ujela in se počutila, kot da se poznava od nekdaj. Sva najboljša prijatelja, partnerja, poleg vsega pa še skupaj ustvarjava glasbo, za katero tudi živiva," je povedala ManuElla in dodala, da je ustvarjanje glasbe s partnerjem nekaj najlepšega, kar se ji je zgodilo. 

Napisala Kaja Milanič

Fotografije Andres Putting (EBU), Thomas Hanses (EBU) in osebni arhiv, Goran Antley

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story21/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 21/2016

Story 21/2016, od 19. 05. 2016