Mara Rogelja -vsestransko talentirana lepotica

Mara Rogelja -vsestransko talentirana lepotica (foto: osebni arhiv, Rok Tržan) osebni arhiv, Rok Tržan
Vir: Nova
30. 8. 2015

Manekenka in lepotica Mara Rogelja je veliko več kot zgolj lep obraz, je dekle s številnimi talenti, ki jo bodo nekega dne gotovo popeljali v svet. Njena največja ljubezen je petje, kar nam vedno znova dokazuje s svojimi videoposnetki, ki jih objavlja na družabnih omrežjih. Sicer pa Maro skozi življenje spremlja tudi ples, ki mu je zvesta že od malih nog. V petju in pisanju besedil je namreč našla nov kanal, prek katerega se najraje izraža.

Da je petje nenadomestljivo in velik del tega, kdo je Mara, nam je jasno že ob prvem srečanju z njenim angelskim glasom. Podkrepljena z lepoto in gracioznostjo plesalke je pripravljena na vse zahteve umetniškega izražanja po standardih svetovnih zvezdnic, ki so multitalentirane. "Sicer je večina mojih skladb bolj 'umirjenih', a razmišljam, da bi združila dve moji veliki ljubezni, ples in petje. Moja najboljša prijatelja in tudi trenerja Nastja Bremec in Michal Rynia sta vrhunska plesalca na svetovni ravni, tako da bom z velikim veseljem povabila k sodelovanju tudi njiju," pojasni Mara, ki je svojo prvo ploščo že skoraj v celoti posnela, in to v studiu, ki je v njej ljubem Parizu, kamor bi se nekoč želela tudi preseliti. Tja gre večkrat na leto, saj se tako zahteven glasbeni projekt ne konča kar čez noč. Takrat je ples sekundarnega pomena, saj se poskuša osredotočiti na drugi vidik svojega izražanja.

"Ko sem v Parizu, sem tako osredotočena na svojo glasbo, da je to vse, kar tam počnem. Seveda pa grem kdaj s prijatelji zvečer do reke Sene in tam zaplešemo do jutra. (smeh) Če pa se zgodi, da se preselim v Pariz, bom seveda poiskala kakšno plesno šolo, ki mi bo ustrezala, saj vem, da brez plesa ne bi zdržala dolgo," pove Mara, ki je ples spoznala prek starejše sestre. "Že od malih nog je plesala klasični balet in seveda sem jo kot mlajša sestrica občudovala in se zgledovala po njej, tako da staršem ni preostalo drugega, kot da vpišejo tudi mene. Začela sem pri šestih letih in spomnim se, da sem po enem letu treniranja že imela svoj prvi duet s sestro kot Rdeča kapica in volk. Takrat sem se prvič zaljubila v ples," še doda. Čeprav se ukvarja s številnimi plesi, bo Mari klasični balet vedno najbolj pri srcu prav zaradi plesnih začetkov. "Kot najstnica sem se spoznala tudi z drugimi zvrstmi, kot so horton, jazz, modern, hiphop. No, trenutno treniram in tudi poučujem modern in hiphop, a kot klasična baletka se bolj najdem v moderni zvrsti," pravi Mara in dodaja, da ne razmišlja preveč o tem, kaj bo in česa ne v prihodnosti, ker živi za trenutek. "Vem, da bosta tako ples kot glasba vedno velik del mojega vsakdanjika. Pred kratkim sem se podala na ne prav lahko pot pevke ter glasbenice in verjamem, da se bom s tem ukvarjala še zelo, zelo dolgo. Kar se plesa tiče, pa bom takrat mogoče na plesne vaje po pariških ulicah vozila že svoje otroke," v smehu pove Mara, ki se tudi po videzu kar zlije s Parizom.

Njena vzornica je pevka Jhene Aiko, kar se sicer ne pozna v njeni glasbi: "Šla sem prav v neki svoj stil, ampak še vedno se lahko prepozna malce njenega r'n'b pridiha. Osebno me najbolj navdušujejo njena besedila, v katerih se najdem kot v nobenih drugih. Piše o svojih preteklih izkušnjah in besedila so zelo osebna in intimna, kot tudi čisto vsak moj komad, oziroma lahko rečem, da ves moj album temelji na mojih osebnih izkušnjah." Sicer pa Mara, ki je nekoč izjavila že, da so eden od najboljših rezultatov plesa tudi dolge in lepe noge, res veliko trenira in od tu črpa tudi kondicijo za petje. Ples ji je gotovo dal dobro mero vztrajnosti, ki ji bo prišla še kako prav v prihodnje. "Ko se pripravljamo na plesno predstavo, je to velik projekt in treniramo vsak dan, tudi od jutra do večera, če je treba, saj je za tak projekt potrebno veliko treninga in na splošno kondicije. Med šolskim letom pa imam svoje treninge štirikrat na teden po eno uro in pol, dvakrat na teden pa učim skupinico otrok," še doda. Mara sicer že vrsto let pleše in poučuje pri M&N dance company v Novi Gorici, kjer so imeli že nekaj celovečernih predstav, ki so bile deležne odličnih odzivov. "Lani smo premierno v Novi Gorici in letos tudi v Cankarjevem domu predstavili celovečerno plesno predstavo Urbane zgodbe. Mednarodna zasedba plesalcev je bila izbrana prek avdicije in moram reči, da smo postali prava mala družinica. Oktobra gostujemo na Poljskem, novembra pa tudi v Italiji, Sežani in najverjetneje še kje," pojasni Mara, ki je izredno vesela, da lahko sodeluje pri tako velikem in uspešnem projektu.

Napisala Manja Plešnar
Fotografije osebni arhiv, Rok Tržan

Značke: Mara Rogelja
Sensa

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Sensa34/2015

Naročite se na revijo Sensa:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.