Maraaya: Brez telefona v družbi sinov

Raay in Marjetka sta svojima sinovoma pripravila pravo rojstnodnevno rajanje, 
Vid je na torti upihnil štiri, Oskar pa dve svečki. 
 (foto: Lea Press) Lea Press
Vir: Lea
17. 2. 2016

Poskušali smo dobiti Raaya, da bi ga povprašali, kako se družina počuti v novem letu in po nedavnih praznovanjih rojstnih dni obeh otrok, pa smo se pošteno nasmejali, ko nam je raje odgovoril prek Facebooka in pojasnil, da je prezaposlen s sladkanjem s čokolado in da takrat načeloma ne dviguje telefona.

Sicer pa je bila po novem letu sprejeta tudi novoletna zaobljuba, da je odvajanje od nenehne razpoložljivosti nujno, ker je decembra nekoliko podlegel stresu in zato več časa preživel v postelji kot v studiu. Sklenil je, da je čas za spremembo in zdaj telefona v spalnici ali v družbi otrok skoraj ni več. V naravo in z otroki hodi, kot pravi sam, tako kot je edino pravilno, z odklopljeno glavo. Z Marjetko pa sta si celo omislila telefon za nujne primere, številko, ki jo poznajo samo najbližji in na katero sta dosegljiva, ko imata čas za družino. V času, ko je svet preveč pod stresom, vsekakor pozdravljamo zanimivo rešitev. Nista pa človeka, ki bi, kot nekateri zvezdniki, pljuvala ali delala antipropagando uporabi družabnih omrežij, ki zasvajajo, ampak raje stavita na zdravo uporabo spletnega sveta in zdravo preživljanje časa brez vsega. "Najti pravo mero, to je novoletna zaobljuba," pravi Raay. Sodeč po nedavni izkušnji, jima gre dobro.

Iskalna akcija za telefon

"Ko smo že pri telefonih ... da ne govorimo o tem, da je Marjetka izgubila telefon na Šmarni gori. Seveda sem jo 'zezal', da kaj ga pa jemlje s seboj," pojasni Raay, ki je bil tako kot Marjetka izredno pozitivno presenečen, ko je videl, da se je na Facebooku zgodila prava iskalna akcija. Marjetka je na njun glasbeni profil takoj po prihodu domov napisala: "Izgubila sem telefon na Šmarni gori! Če gre kdo danes gor ali pa če ga mogoče najde, ma saj mi ni hudo zaradi telefona, ampak zaradi slik in spominov!!!" Njena prošnja je bila uslišana, saj so ljudje res pokazali solidarnost in njen 'krik na pomoč' delili kar 169-krat. "Prijatelji, ki so šli tisti dan na Šmarno, so organizirali pravo akcijo," presenečeno pove Raay. "Seveda pa telefona niso našli, saj je na koncu zvečer Marjetka ugotovila, da ji je ob vstopu v hišo padel na tla ob omaro za čevlje, in ker je tudi telefon bele barve, se je zlil s pohištvom," v smehu razkrije Raay. Marjetka te podrobnosti sicer ni delila na Facebooku, se je pa svojim prijateljem zahvalila za vso pomoč. "Naaašla telefon!!!! Hvala vsem, ki ste se fuuul potrudili, sploh ne morem verjeti, koliko sporočil sem dobila od vas, ki ste po Šmarni iskal moj telefon!! Res hvala za vsa deljenja objave! In za skrb! #čistoganjena," je zapisala.