Raay po Emi 2015

Raay po Emi 2015 (foto: sašo Radej) sašo Radej
2. 3. 2015

Sobotna Ema je minila brez večjih pretresov. Tekmovalci so priznali premoč zakonskega glasbenega para Maraaya, njuno premoč, pa je potrdil tudi Raay.

Marjetka in Raay sta bila v zaodrju videti mirna
Trenutek po razglasitvi zmagovalca, je Metka planila v objem njunemu nasprotniku v super finalu - Rudiju Bučarju
Z njima se je veselila tudi njuna spremljevalna plesalka
Po razglasitvi, je Raaya in Marjetko obkrožila množica novinarjev
Njuni ekipi se je pridružila tudi Nika Zorjan

V zakulisju je sobotni večer pravzaprav minil dogodku primerno. Malce evforije, malce veselja in po razglasitvi rezultatov, je bilo seveda tudi nekaj razočaranih obrazov ...

"Nisem si uspel upati na vse to"

Ko smo Raaya takoj po Emi vprašali o njuni zmagoslavni skladbi nam je povedal, da je do sebe in svojega dela zelo samokritičen. "Šele ko sem slišal vse ostale skladbe, sem verjel, da je najina najmočnejša" je povedal Raay in dodal, da ostaja realen tudi takrat, ko je treba nekaj pohvaliti. In čeprav so ob lanski razglasitvi zmagovalne skladbe, v kateri je Raay sodeloval kot soavtor, preplavila čustva, ob tokratni zmagi ni potočil nobene solze. "Lani sva imela v tem času težko obdobje, ker sva prav v času, ko je Tinkara zmagala izvedela, da bova projekt Maraaya predstavila tudi v Italiji, pri eni večjih založb" je povedal Raay in dodal, da ga je takrat Tinkara naučila, da mora ohraniti dostojanstvo.

"Zmagovalni recept je spontanost"

Raay pravi, da ga lanski uspeh na Emi ni spodbudil za sodelovanje na letošnjem izboru. "Enostavno ne vem, če je bila kakšna stvar v mojem življenju tako spontana in nenačrtovana" je povedal Raay in dodal, da sta po Tangelsih hotela s petjem zaključiti in k glasbi prispevati iz ozadja. "Evrovizijo sem že izkusil. Potem pa glej. Prava skladba, narejena za čisto druge namene. To je zmagovalni recept" je povedal Raay.

Upal je, da bo Tinkara lahko ocenila nepristransko

"Malo sem se bal, ko sem izvedel, da bo Tinkara sedela v komisiji. Ne zaradi drugega, ampak sem upal, da bo lahko ocenila tako, kot si misli, ne glede na to, da sva lani delala skupaj, kar bi nekateri lahko narobe povezali ..." je povedal Raay in dodal, da je vesel, da so bile vse ocene poštene, ter da so ljudje prepoznali kvaliteto.