Maraaya: Sinov ne zapostavljata!

19. 8. 2015

Pevski duo Raay in Marjetka se ujameta tako na glasbenem kot zasebnem področju, zakonca pa priznata, da je usklajevanje obeh področij večkrat tudi velik izziv.

"Otroci radi vidijo starše uspešne, da imajo sanje in vizijo," skoraj v enem glasu rečeta Marjetka in Raay, par, ki uspešno krmari med razburljivo kariero in umirjenim družinskim življenjem.

"Že od samega začetka, ko sva skupaj, krivulja narašča. Nadgrajena človeka sva, saj se oba v danem obdobju spreminjava. Problem bi bil, če bi se eden bolj, drugi manj, ker bi imel posledično drugačne vizije v življenju, drug pa bi bil neprestano na istem. Obema gre vse v pravo smer in najbolj vesela sva, da smo lahko vsi zdravi, hkrati pa se zavedava, da nočeva nehati sanjati," pojasni Raay, ki ve, da otroci radi vidijo, da so njihovi starši uspešni, a kljub temu vedo, da so prioriteta. "Midva veva, kaj je na prvem mestu, in to so otroci," še doda. Marjetka se vključi v pogovor in pove, da sta si ta cilj zadala že, ko sta načrtovala družino. "Rekla sva, da ne bova nikoli kompenzirala časa za kariero med časom z otroki, ker nisva takšna, otroci nama res veliko pomenijo, in to vidiva tudi prek drugih ljudi in vsega, kar se dogaja v najinem življenju."

Treba se je organizirati

Ljudje, ki ju poznajo, se velikokrat pogovarjajo o uspešnem paru in se med seboj sprašujejo, kako lahko tako uspešno krmarita med dvema poloma. "Prijatelj, ki je bil z nama na Eurosongu, je rekel, da bi morali videti, kako to poteka. Vsi smo namreč prišli na Dunaj ob istem času, naslednji dan pa, ko so še vsi spali, sta mala dva že bila z nama v živalskem vrtu, že vsaj tri ure pred bujenjem. Oba sva kdaj utrujena in Raay včasih dela tudi do petih zjutraj, pa mu ni problem vstati ob sedmih, da bi bil z otroki, preden gredo v vrtec," pove Marjetka. "To je ena stran, hkrati sva pa vesela, da nisva v tem smislu zakrnela, da bi vse drugo dala na stran. Se mi zdi, da samo tako lahko otrok zraste, da vidi, da je na prvem mestu, hkrati pa imaš rad tudi sebe," se v pogovor vključi Raay, ki se prav tako zaveda, da otroci ne bodo večno mladi in da je treba to obdobje dodobra izkoristiti.

Prioritete se spreminjajo

"Starava se, ampak v dobrem smislu," izjavi Raay, ki se spominja časov, ko sta na začetku zveze z Marjetko, tako kot večina najstnikov, rada cele dneve preživela pred televizijo. "Počela sva tisto, kar je prav, da daš skozi, zdaj pa se vedno bolj vračava k naravi. Vedno več nama pomeni, da se uleževa v naravo, brez vsega. Nič več ne potrebuješ, samo mir," pojasni Raay.