Maraaya: V letu 2018 se bosta poskušala večkrat odklopiti

Maraaya: V letu 2018 se bosta poskušala večkrat odklopiti (foto: Raay Music) Raay Music
Vir: Lady
13. 1. 2018

Praznični dnevi so za nami, pred glasbeniki pa so že novi izzivi, ki jim stopajo naproti v letu 2018. Duo Maraaya je silvestrovo preživel v družbi najbližjih, na prehodu iz starega v novo leto pa sta Raay in Marjetka Vovk sprejela nekaj odločitev, ki se jih bosta poskušala v prihodnjih mesecih tudi uresničiti. Ena izmed njih je prav zagotovo ta, da bosta več časa namenila tudi sebi, brez slabe vesti.

Raay in Marjetka Vovk si želita v letu 2018 v ospredje postaviti sebe, si morda vzeti nekaj več časa zase. "Želel bi si, da bi sebe v marsikateri situaciji postavil na prvo mesto. Marjetki je to že uspelo, sam pa sem pri tem zelo slab," skesano prizna glasbenik, ki zaspi s polno glavo nalog in idej, saj se od glasbe resnično težko odklopi. V njej namreč tako močno uživa, da mu glasba že dolgo ne pomeni le službe, temveč tudi življenjski slog.

Kljub temu se ne spomni več, kdaj si je nazadnje vzel čas za sprehod. "Vem, da si moram vzeti več časa zase, za svoj užitek, ki ni povezan le z glasbenim svetom," še doda. Po drugi strani pa se bo Marjetka poskušala potruditi, da v novem letu ne bo več imela slabe vesti, če si bo vzela čas zase. "Poleg tega bi rada nadaljevala svoje delo in vztrajala," prijazno pove.

V letu 2018 se bosta poskušala večkrat odklopiti

Z leti vse manj komplicirata

Prazniki so bili tudi v družini Vovk obarvani s praznično peko, Marjetka je že nekaj časa preizkušala najrazličnejše recepte, čeprav je vložila kar nekaj truda, saj nikakor ni našla pravega: "Sama zelo paziva pri prehrani, medtem ko za otroka kuhava povsem običajno hrano. Zadnja dva meseca sem poskušala speči piškote iz veganskih sestavin, vendar sem skorajda vsakič maso razočarano vrgla proč. Zdravih piškotov tako še nisva odkrila, s čimer pa se ne obremenjujeta otroka, ki imata najraje kar navadne piškote," nam je nasmejano zaupala Marjetka in dodala, da se oba z Raayem v teh dneh dobro znajdeta v kuhinji, čeprav sta na začetku s pripravo prazničnih jedi precej bolj komplicirala.

"Včasih sva hodila na Gorenjsko po želodčke, ki sem jih bil navajen še iz časa, ko jih je pripravljala moja babica. Velikokrat sva se lotila tudi priprave francoske solate, potico pa sva navadno kupila kar v trgovini," se spominja glasbenik in ob tem doda, da se za božič vsakič potrudita skuhati kaj novega, in tudi tokrat ni bilo nič drugače.

Besedilo: Nika Arsovski // Foto: arhiv Raay Music