Marca se vrača šov Slovenija ima talent!

Člani žirije: Damjan Damjanovič, Ana Klašnja in Branko Čakarmiš. (foto: Miro Majcen) Miro Majcen
Vir: Govori.se
19. 2. 2013

3. sezona šova Slovenija ima talent se marca vrača na televizijske zaslone. Zaznamovali jo bodo nova žirantska zasedba, nov voditeljski tandem in novi talenti.

Nekoliko drugačna pa bo tudi sama pot do zmage, saj bo bitka med najboljšimi tokrat še bolj napeta! Tako za tekmovalce kot za žirante. Od 17. marca pa tudi za TV-gledalce.

Žirantska trojka, Branko Čakarmiš, Ana Klašnja in Damjan Damjanovič, je v minulih treh dneh zasedla in dodobra ogrela svoje stolčke. Videli, prečesali in odločali so se že med polovico avdicijskih talentov. Led je tako prebit, pritisk ostaja. Talenti bodo letos namreč 'potovali' še skozi ožje sito, žirijo čaka še težje delo.

Na avdicijskem odru se bo skupno predstavilo okoli 200 kandidatov, vstopnico za polfinale pa bodo žiranti tokrat podarili le 30 od njih. Za nove prijeme sta in bosta poskrbela tudi voditelja Matej in Jože, ki spremljata in spodbujata talente v zaodrju. V prvih dneh marca bo na odru ljubljanske opere tako potekal še drugi sklop avdicij, kmalu za tem pa bodo na svoj račun prišli tudi gledalci pred TV-zasloni.

In kako bo potekala oddaja?
Začetkov, pa tudi nekaj zaključkov, nastopov, ki sezujejo in tako ali drugače zaznamujejo, vsekakor ne bo manjkalo v šestih avdicijskih oddajah, kjer bodo talenti prvič stopili pred žirante in občinstvo.

Sledila bo oddaja, v kateri bo žirantska trojica še enkrat in skrbno pretehtala, kateri izmed nastopajočih si zasluži vstopnico za polfinale. S tehtnimi argumenti za ali proti bodo morali izmed vseh, ki so jim na avdicijah podelili vsaj dva DA-ja, izbrati le 30 talentov za naslednji krog.

V petih polfinalnih oddajah, ki bodo potekale v živo, bodo vsi polfinalisti pripravili nov nastop in še enkrat stopili pred žirijo in oči Slovenije. Po koncu vsake polfinalne oddaje sta znana dva finalista. Prvi finalist je kandidat, ki zbere največ glasov gledalcev. Žirija pa izbere drugega finalista, in sicer se odloča med kandidatoma, ki sta po številu glasov gledalcev zasedla drugo in tretje mesto.

Sledila bo nova oddaja, v kateri bodo gledalci lahko pogledali v zakulisje priprav finalistov na žive oddaje.

V finalu pa se bo še zadnjič pomerilo 10 najboljših. Dobili bodo še zadnjo priložnost, da s svojim talentom očarajo Slovenijo. Velikega zmagovalca, najbolj talentiranega 3. sezone šova in dobitnika 50.000 €, bodo izbrali gledalci.