Marcos Tavares in Rok Možič sta združila izkušnje in mladost

20. 4. 2019 | Vir: Lady
Deli
Marcos Tavares in Rok Možič nosita isto številko! (foto: Proelium)
Proelium

Mladi slovenski odbojkarski up, igralec OK Maribor Rok Možič, se je odzval povabilu nogometaša NK Maribor Marcosa Tavaresa in se oglasil na kratko druženje v Ljudskem vrtu.

Oba sta prepričana, da se morajo športniki med seboj bolj povezovati in podpirati. V ta namen sta poklepetala, izmenjala kar nekaj mnenj ter si na koncu podarila še podpisani žogi. Drug drugega spremljata tudi na igriščih. “Kolikor se le da, spremljam tudi druge športe,” je povedal Marcos Tavares.

“Prav je, da se športniki med seboj podpiramo. Menim, da se premalo. Včasih, ko nam ni lahko, potrebujemo še dodatno podporo. Pridejo namreč tudi takšni trenutki. In mi športniki najbolje razumemo, kako je, ko je treba stisniti zobe. Roka Možiča in njegovo ekipo spremljam. Vesel sem, da se je v Mariboru prebudila tudi moška odbojka. Verjamem, da je dobil kakšen koristen nasvet od mene.” Športnika sta si izmenjala podpisani žogi s številkama 9. Skupno jima je namreč, da na dresih nosita enako številko.

“Srečanje z Marcosom je zame še dodatna motivacija pred polfinalnima tekmama državnega prvenstva. To je zame velika čast in hkrati motivacija pred zaključkom prvenstva. Marcos je lahko vzor vsem športnikom. Ne samo v Mariboru, ampak širše. Njegovo vedenje bi moralo biti vzor vsem mladim. Je nekdo, po komer se lahko vsi zgledujemo. Hvaležen sem za vabilo in da sva se spoznala. Vesel sem njegove podpore in nasvetov. Na torkovi polfinalni tekmi državnega prvenstva v Kamniku in na povratni tekmi v petek doma v Dvorani Tabor bo njegova spodbuda še dodatno pomagala. Že razmišljam, kje v sobo bom postavil podpisano žogo,” je še dejal Rok Možič.

Besedilo: MIMA // Fotografija: Proelium