Marija Šarapova in Saša Vujačič: Je Slovencu vrnila prstan?

11. 9. 2012 | Vir: Story
Deli
Marija Šarapova in Saša Vujačič: Je Slovencu vrnila prstan? (foto: Profimedia.si)
Profimedia.si

Letošnji US Open bi skoraj zasenčila novica o ljubezenskem življenju teniške igralke Marije Šarapove in profesionalnega košarkarja Saše Vujačiča. Po nekaj-letni zvezi je par že pred začetkom poletja razdrl zaroko, podrobnosti pa je Šarapova razkrila na tiskovni konferenci pred začetkom turnirja.

Čeprav je Saša Vujačič pred časom prek italijanskih medijev prvi spregovoril o zaključku zveze s teniško igralko, je novica postala vroča šele, ko je o njej na US Opnu spregovorila lepotica Šarapova. Zdaj že nekdanji par se je seznanil pred tremi leti na pikniku pri skupnem prijatelju. Leto dni zatem je slovenski košarkar Šarapovo na dan njune prve obletnice zaprosil za roko. Okrasil jo je z 250 tisoč dolarjev bogatim zaročnim prstanom, ki ga teniška diva že nekaj mesecev ne razkazuje več. Vse govorice o razdrtju zaroke je Šarapova končno utišala z izredno iskrenim in jasnim pogovorom z eno izmed novinark, ki jo je neposredno vprašala o tem, ali je par še zaročen. Teniška igralka, ki je nismo vajeni govoriti o zasebnem življenju, je precej hitro in povsem brez zadržkov najprej izjavila, da je na tako direktno vprašanje čakala že kar nekaj časa. Dodala je tudi, da novice ni želela sama obešati na velik zvon, a očitno se je ob vprašanju končno malce oddahnila in brez zadržkov povedala, zakaj se je par odločil končati zvezo.

25-letna Šarapova je potrdila, da sta zaroko razdrla že pred začetkom poletja in da je bila odločitev za oba velik izziv. Poudarila je, da med njima vlada neizmerno spoštovanje in prijateljstvo, ter dodala, da sta skupaj preživela nekaj res izjemnih let. Njuna zveza je bila konstantno pod vprašajem, saj življenje profesionalnih športnikov zahteva svoj davek. Nenehna potovanja in turnirji Šarapove, menjava klubov Vujačiča, ki je nazadnje zapustil NBA in se odločil sprejeti ponudbo kluba v Turčiji, so najbolj vplivali na morebitno skupno življenje, ki bi si ga lahko ustvarila. To je potrdila tudi Šarapova, ki je priznala, da nista našla skupnega jezika zaradi urnika in povsem drugačnih želja glede tega, kje bi si lahko ustvarila dom in se dokončno ustalila. Že pred dobrim letom dni, ko jo je njen dragi spremljal na enem izmed turnirjev, je izjavila, kako srečna je, da lahko končno nadoknadita zamujeno. Priznala je, da je težko, saj se nimata priložnosti družiti vsak dan, kar je odločilno za uspeh vsake zveze.

Oba sta izjemno tekmovalna in šport je v njunem življenju vsekakor na prvem mestu. Šarapova je na tiskovni konferenci povedala tudi, da je največ stresa k njuni zvezi prispevala Vujačičeva selitev v Turčijo, saj sta njeno življenje in dom na Floridi. "Bilo je res lepo obdobje, za naju oba, ampak saj veste, najina urnika nama ne olajšujeta zadeve. Bolj malo sva se videla, odkar se je preselil v Turčijo, pa sploh ni imel priložnosti potovati. V zadnjih desetih mesecih ni prišel domov niti enkrat," dodaja Šarapova. Vse skupaj spominja na moderno zgodbo, kjer dva ujeta v vrtincu svojega delovnika ne najdeta skupnega jezika in jima želja po karieri očitno pomeni več kot skupna sreča.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu