Marijan Novina pravi, da je obseden s tetovažami

Marijan ima 
kar šest 
tematskih 
tatujev.  (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
22. 9. 2015

Glasbenik Marijan Novina ni skrival svoje zadnje pridobitve – velikega tatuja obraza svoje žene Petre, ki si ga je nedavno naredil skoraj čez ves trup. Tovrstna poslikava ga je povsem prevzela.

Marijan ima kar šest tematsko različnih tetovaž, ki pa niso ravno majhne. Zadnja je slika njegove Petre, ki jo je pred kratkim pokazal tudi prijateljem. "Enkrat se živi, in če je to želja posameznika, zakaj si je potem ne bi uresničil. Meni so tetovaže že od nekdaj všeč. Narejene so zame in s ponosom jih nosim," pove Marijan.

Številni, ki se tetovirajo, vedo, kako jih ta umetnost zasvoji čez noč. To je neka droga, ki se ji težko uprejo. "Ko enkrat začneš, res težko nehaš. Zdaj govorim o večjih tetovažah, ne tistih malih. Res pa je, da so se številni odločali za tatuje pred leti, ko je bila to tudi nekakšna modna muha. Zavedati pa se moramo, da družba, v kateri živimo, tetovaž še vedno ne sprejema dobro."

ŽENA

Marijan si je zadnji tatu naredil kar čez polovico trupa. "Obraz moje žene sem si tetoviral na še prosti del leve strani reber. Zakaj? Ker je moja žena! Mati najinega otroka, ker sem to želel. In da jo imam ob srcu. Želel sem ji izkazati spoštovanje in ljubezen tudi na ta svojevrstni način. Z mnenjem drugih se ne obremenjujem.

Vedno so in bodo ostali ljudje, ki se jim zdim v redu, in takšni, ki me ne marajo. Se pa prav nič ne sekiram. Živim svoje življenje, kot mi paše!" Svoje odločitve ne obžaluje. "Vsaka tetovaža nosi svoj pomen. Veliko ljudi me prosi za nasvet. Želijo si namreč tatu, a ne vedo, ne kaj in ne kje. Vsakemu takoj na začetku povem, da je to nekaj, kar te lahko spremlja vse življenje.

Umetnost tetoviranja je sploh pri velikih projektih dolgotrajna. Velikokrat je treba pri mojstru tetovaž presedeti ure in ure. Marijan jih je tako nabral že kar 92.

■ MAJA MUHIČ

Značke: Marijan Novina

Priporočamo