Marijan Novina : »Tišina močnejša je od vseh besed ...«

Marijan Novina : »Tišina močnejša je od vseh besed ...« (foto: NIna Žnideršič) NIna Žnideršič
29. 3. 2018

Marijan Novina je širši slovenski javnosti poznan predvsem po svojem rockerskem videzu, tetoviranosti in seveda glasbi. Mnogi se ga spominjajo tudi kot tekmovalca v resničnostnem šovu Kmetija slavnih in v oddaji Znan obraz ima svoj glas.

V oddaji Znan obraz ima svoj glas je Marijan dokazal, da ima glasovni razpon ter glasbeno znanje. Gledalcem in žiriji je pokazal kako lahko kvalitetno izvede še tako zahtevne skladbe. V svojih preobrazbah v najrazličnejše glasbene izvajalce in izvajalke, je uspešno odpel tudi ženske glasove in s tem požel navdušenje žirije, kot tudi gledalk in gledalcev pred televizijskimi sprejemniki.

Vrača se s Tišino

Sedaj se Marijan predstavlja s svojo novo skladbo z naslovom Tišina. »Komad je nastal v tišini in v upanju na udeležbo na Emi, saj je besedilo idealno za čas v katerega smo ujeti«

Žal ga tokrat strokovna žirija ni uvrstila med izbrance, a to Marijanu ni vzelo poguma in se je odločil ter posnel za skladbo tudi videospot.

Pri videospotu sodelovala znana imena

Videospot je nastal v režiji Gorana Mikića, kreativni direktor Milan Gačanovič-Gacho pa je z nekaj idejami zaokrožil vizualno podobo tega videospota.

Ob nastajanju novega spota je bila prisotna tudi modna fotografinja Nina Žnideršič, ki je v svoj objektiv »lovila« utrinke in zanjo značilne portrete.

V novi zasedbi

»V spotu sodelujejo tudi člani moje nove zasedbe, ki so tudi v tišini sinhroni ter imajo svoj pravi ritem, v pravem pomenu besede.«

Marijan Novina sedaj nastopa z novo zasedbo pod imenom Marijan Novina Band. In kot njegovemu videzu pritiče zdaj nastopajo v bolj v rockovski izvedbi. Marijanu so se tako pridružili: Zlatko Petkovič na kitari, Jernej Piko na bas kitari in Janez Klobučar na bobnih.

Marijan Novina je postregel že z mnogimi hiti, predvsem v bolj čutnih, baladnih tonih. Večina se ga verjetno najbolj spominja po skladbi Saša. Ali se bo tudi skladba Tišina usedla v srce poslušalk in poslušalcev, pa bo pokazal čas.

Aleš-Rod, foto: Nina Žnideršič

Značke: Marijan Novina