Marika Savšek je že prvič vedela, da je pravi

1. 1. 2015

Marika Savšek, nekdanja miss Universe Slovenije, bo svojo dolgoletno zvezo po rojstvu hčerke Nikoline okronala še s poroko. Ker svetlolasa tamburašica ni tipična v nobenem pogledu, bo taka tudi poroka, ki jo bosta z Jernejem razširila na kar dva dogodka. Civilno se bosta poročila le v krogu najbližjih, veliko poročno slavje pa načrtujeta v juniju. Glede na to, da imata veliko družinskih članov in prijateljev, sta organizacijo začela že v decembru, glavna zvezda - poročna obleka - pa je že izbrana.

Story: Po Nikolini vaju prihodnje leto čaka še en korak v vajini zvezi. Je bila poroka že od nekdaj med vašimi načrti?

Oba sva vedela, da se bova poročila, ampak se nikoli nisva resneje pogovarjala o tem. Vedno so vmes prišle druge stvari: postala sem miss, veliko sva potovala, se preselila, dobila otroka. In šele letos, medtem ko hčerka spi, imam končno več časa za razmišljanje in dogovarjanje o različnih zadevah, tudi v zvezi s poroko.

Story: Sta se tudi zaročila? Kakšna je bila zaroka?

Čas nama mineva zelo hitro, tako da sva se v določenem trenutku odločila za poroko, zaroko pa sva preprosto preskočila.

Story: Kakšne poroke si želita, bosta bolj tradicionalna, vama je to blizu?

Na številnih porokah sva opazila, da so neveste in ženini pa tudi svatje ob koncu dneva že zelo utrujeni, zato sva se odločila, da se civilno v družbi najinih najbližjih poročiva nekaj tednov pred cerkvenim obredom. Na poročno slavje pa bova v juniju povabila tudi sorodnike in prijatelje. Ta dan želiva preživeti čim manj stresno in imeti dovolj časa zase ter za svate.

Story: Bosta v poročne načrte vpletla tudi Nikolino?

Nikolina bo zagotovo del najine poroke. Takrat bo stara 15 mesecev in bomo še videli, v kolikšni meri bo lahko sodelovala, mogoče bo s svojimi tremi sestričnami že lahko posipala rožice v cerkvi.

Story: Poročno obleko ste že izbrali, kaj pa lokacijo, hrano, skupino in vse, kar spada zraven?

Poročno obleko sem izbrala v Poročnem kotičku in od takrat precej bolj mirno spim, saj zna biti iskanje prave obleke precej stresno. Sama sem imela srečo, da sem pravo našla zelo hitro. Vse obleke so čudovite, ampak ko sem oblekla izbrano, sem vedela, da je prava. Z menoj sta bili mami ter prijateljica Dunja in tudi onidve sta ob pogledu nanjo ostali brez besed. Glede lokacije in pogostitve smo tudi že dogovorjeni. Sicer me čaka še precej dela, ampak mi je organizacija poroke v veselje.

Story: Ste članica tamburaškega orkestra, boste tudi na svoji poroki kaj zaigrali?

Poročnega dne si brez svojih tamburašev iz Šmartnega pri Litiji ne predstavljam. Za igranje smo že dogovorjeni, da pa bo nastop še bolj zanimiv, bo zraven zapel naš dobri prijatelj, operni pevec Darko Vidic. Glede na to, da sem se po porodu hitro vrnila na svoje mesto v Tamburaškem orkestru Šmartno, moja tamburica zagotovo ne bo ostala doma niti na poročni dan.

Story: Bosta imela veliko, razkošno poroka ali bolj intimno?

Oba imava veliko sorodnikov. Jernej ima kar 16 stricev in tet ter 34 bratrancev in sestričen. Oba sva tudi člana več društev, tako da sva s seznamom povabljenih imela kar precej dela, prav tako pa tudi z iskanjem dovolj velikega gostišča.

Story: Znano je, da ste si zelo blizu s sestro in bratoma, se je boj za poročno pričo že vnel ali ste že izbrali?

Z vsemi domačimi se res odlično razumem, ampak za pričo ni bilo nobenega boja, saj imamo tihi dogovor, da bosta brata drug drugemu priči, sestri pa druga drugi. Ana je službeno precej odsotna, tako da pri organizaciji poroke ne bo preveč aktivna, se je pa javila, da z veseljem organizira dekliščino.

Story: Je poroka poseben mejnik v vajini zvezi in kaj vam predstavlja?

Skupaj sva že precej dolgo, tako da kakšne velike spremembe ne bo. Zagotovo je bil največji mejnik to, da sva letos marca dobila hčerkico. Se pa zelo veselim, da bomo postali prava družina.

Story: Ste že takoj vedeli, da je Jernej tisti pravi?

Že prvič, ko sem ga videla na vajah Akademske folklorne skupine France Marolt, sem vedela, da je pravi. Da sva postala par, je malo pripomogel tudi njegov soplesalec Marko, ki bo tudi Jernejeva poročna priča.

Story: Kakšen je vajin recept za uspešno zvezo?

Predvsem to, da se veliko pogovarjava, in tudi če kdaj pride do kakšnega nesoglasja, oba hitro pozabiva in ne kuhava zamer. Sicer pa poskušava biti čim bolj spontana in uživati življenje.

Story: Vaju je Nikolina še zbližala?

Da, še bolj naju je zbližala. Če ne drugega, te otrok prisili, da se začneš več pogovarjati, saj je potrebnega veliko usklajevanja. Sicer pa sem zelo vesela, ko vidim, kako jo ima rad, in jo z veseljem previje, skopa, preobleče ... Zelo uživamo kot družinica.

Story: Kaj pa je naslednji korak, morda medeni tedni in še kakšen družinski član?

O medenih tednih se še nisva pogovarjala. Nekam bomo zagotovo šli, ampak za odločitev je še dovolj časa. O še enem družinskem članu tudi še ne razmišljava, saj je bila moja nosečnost precej težka. Ko Nikolina malo zraste, bo pa bratca ali sestrice zagotovo vesela.

Ana Fetih, fotografije: Sašo Radej, Goran Antley