Mario Galunič glede EME za medije ostaja nedostopen

Mario Galunič glede EME za medije ostaja nedostopen (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
19. 2. 2018

Slovenska javnost že nestrpno pričakuje letošnji nacionalni izbor za pesem Evrovizije, ki se lahko v zadnjih letih pohvali z rekordno televizijsko gledanostjo ter odličnim odzivom gledalcev na različnih spletnih straneh.

Letošnji predizbor EMA 2018 bo 17. februarja, ko se bo 16 izvajalcev potegovalo za osem zlatih mest v finalu izbora, ki bo potekal 24. februarja. Letošnji prvi voditelj EME bo igralec in stand up komik Vid Valič, ki bo v finalnem večeru razglasil, kdo nas bo zastopal na letošnji že 63. pesmi Evrovizije (v polfinalu 10. maja) v Lizboni na Portugalskem.

Mi smo se ob glasbenem dogodku, za katero vlada veliko zanimanje medijske javnosti, obrnili na odgovornega urednika razvedrilnega programa na TV Slovenija Maria Galuniča, da nam le nekaj dni pred začetkom spektakla razkrije nekaj zanimivosti o samem izboru. A žal smo naleteli na zaprta vrata, saj nas je Mario po elektronski pošti diplomatsko odslovil in nas preusmeril, naj v povezavi s tem projektom komuniciramo izključno s PR-službo nacionalne televizije oz. Marušo Kobal, ki je odgovorna za ta projekt.

Tako smo na vsa evrovizijska vprašanja od službe za komuniciranje TV Slovenija dobili naslednje uradno sporočilo: "Spoštovani, odgovorni urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija intervjujev glede letošnje Eme ne bo dajal. Vse informacije glede prireditve Ema najdete v sporočilih za javnost, za dodatne informacije smo vam na voljo v Službi za komuniciranje." Ob tem ni kaj dodati kot to, da dodatna promocija k odmevnemu tradicionalnemu televizijskemu dogodku, ki zanima širšo slovensko javnost, ne škodi, ampak kvečjemu koristi v dobrobit same nacionalne televizije in vseh nastopajočih ter sodelujočih pri samem projektu.

Besedilo: Alojz Petrovčič