Mario Galunič in Nuška Drašček: Nuško je kot strela z jasnega zadelo povabilo Maria Galuniča

Mario Galunič in Nuška Drašček: Nuško je kot strela z jasnega zadelo povabilo Maria Galuniča (foto: Žiga Culiberg) Žiga Culiberg
Vir: Lady
15. 9. 2018

Letos Popevka praznuje mali jubilej, mineva ravno 20 let od njenega drugega rojstva. Leta 1998 se je namreč vrnila v velikem slogu in zmagovalka Za prijatelje je v hipu postala nova zimzelena uspešnica. Rdeča nit vodenja bo, pravi voditelj Mario Galunič, prav zavedanje, da je Popevka festival, kjer so se od nekdaj rojevale večne melodije, in da je tak še vedno.

Na festivalu, ki se znova seli v studio 1 Televizije Slovenija, se bo predstavilo 13 novih popevk, voditeljske niti pa bosta imela v rokah Mario Galunič in Nuška Drašček. Glasbenica se v vlogi voditeljice sicer še ni preizkusila, a kljub temu je z veseljem sprejela povabilo za vodenje letošnje Popevke. "Kot strela z jasnega me je zadelo povabilo Maria Galuniča, da bi na letošnji Popevki stala drug ob drugem.

Neizmerno spoštujem televizijske voditeljice in voditelje in se zavedam, da je za nas, gledalce, njihovo delo videti preprosto, a seveda ni. Nobena skrivnost ni, da se rada lotim česa novega, zato sem vabilo s hvaležnostjo (in z začetki treme!) sprejela, seveda z zavedanjem, da mi bo lažje ravno zaradi Marieve izkušenosti. Prosila sem ga tudi, naj bo kar 'strog' z menoj – jasno je, da nisem voditeljica, pa vendar si želim svoje delo opraviti kar najbolje, s pravo mero 'Nuške'. (smeh) Zelo zanimivo bo spremljati ta meni najljubši festival še z druge plati. Trema se že kar precej oglaša, nekako si poskušam čim večkrat vizualizirati celoten potek, da se vsaj mentalno navadim, čeprav mislim, da se na vodenje oddaje v živo ne moreš v celoti pripraviti ... Ja, precej se bodo tresla kolena, upam le, da zaradi tega ne bom govorila še hitreje kot sicer (smeh)!" se prvega voditeljskega izziva veseli Nuška Drašček. Mario Galunič pa ob tem še dodaja, da oder, orkester in prijatelji slovenske Popevke zagotovo nestrpno čakajo, da slišijo in vidijo letošnjo ponudbo in si izberejo najljubšo popevko.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Žiga Culiberg

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri