Mario Galunič spregovoril o grozi, ki traja že 20 let in ji ni videti konca

Mario Galunič spregovoril o grozi, ki traja že 20 let in ji ni videti konca (foto: Žiga Culiberg) Žiga Culiberg
19. 11. 2019

V zadnji oddaji Od blizu, ki jo vodi Vesna Milek, se je prijaznemu povabilu novinarke in publicistke odzval eden izmed najbolj prepoznavnih obrazov nacionalne televizije Mario Galunič. V oddaji sta z Milekovo spregovorila tako o televizijskem razvedrilu, kot tudi o privatnem življenju Maria Galuniča. Predvsem slednje pa je še kako zanimivo za zalezovalko, ki priljubljenemu TV-voditelju še vedno ne da miru!

Čeprav sta z voditeljico spretno krmarila po življenju Maria Galuniča, ki ga je zaznamovala predvsem televizijska kamera, tik pred koncem oddaje nista mogla mimo največje groze, kot pravi Mario, ki traja že dolgih dvajset let.

Nekdanji urednik razvedrila in voditelj oddaje Joker ima namreč tako gorečo oboževalko, ki mu ne da in ne da miru, pa čeprav so ji že pred leti izrekli prepoved približevanja. "To je zelo dolga zgodba, predolga za najino srečanje tukaj. Približno dvajset let se jaz soočam s to grozo, nimam druge besede, ob kateri sem se počutil in se še zmeraj počutim nemočnega. Namreč ne mene, ne tebe, kogar koli država ne zna ali ni sposobna zaščititi povsem. Se pravi, nate se spravi psihopat, kot se je name in to izraža na najbolj nemogoče načine, čeprav se meni zdi dovolj hudo, da nekdo ti pošlje pismo, ki ga ne želiš, kaj šele, da stoji pred vrati tvojega doma in to dan za dnem, leto za letom. Da ti uničuje tvoje stvari. So vmes hvala bogu bile pavze in bolj ali manj burna obdobja, ampak to se vedno znova ponovi in ponavlja," je v oddaji Vesni Milek med drugim zaupal Mario Galunič, ki je dodal, da je prepričan, da gre v tem primeru za človeka, ki ima motnjo in da za to zagotovo obstajajo institucije, da to pozdravijo.

"Jaz kot državljan nisem dolžen prenašati nobene te motnje na svoji koži. Jaz trdno trdno stojim in hvala bogu, da se je v teh letih zakonodaja malo spremenila, da je zalezovanje postalo kaznivo. Da imaš nek člen v zakonu, na katerega se lahko obrneš," je pripomnil Mario, ki upa, da se bo to zalezovanje enkrat končalo, saj je to stvar, tako Galunič, ki ji ni bil kos, saj do danes ni bilo v njegovi moči, da bi to rešil na nek normalen, človeški način. Kako se bo zgodba razpleta ne ve, saj še vedno dobiva na stotine pisem in še vedno so stvari na sodišču, kjer pa postopki, kar je na lastni koži ugotovil Mario, potekajo zelo, zelo počasi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri