Marjan Krnjič in Jožef Sraka: Inspiracija nama je supermodel Naomi Campbell

Joseph Sraka in Marjan Krnjič v 
družbi zvezde Naomi Campbell. (foto: FOTO MK/VOGUE) FOTO MK/VOGUE
20. 8. 2019

Modni oblikovalec Marjan Krnjič in vsestranski umetnik Jožef Sraka, ki skupaj soustvarjata pod blagovno znamko MK Exclusive, sta po odmevni zgodbi London Overdose naredila še en korak bližje sanjam, saj je njuna pravljica postala zgodba. Zgodba, ki je v bistvu pravljica.

Talentirana in drzna mladeniča, ki se ne bojita novih izzivov, sta namreč že pred časom obiskala tečaje kreativnega pisanja, dogodki, ki so se zgodili nekaj mesecev nazaj pa so bili obema inspiracija za pisanje pravljic za otroke. Navdih za pravljice (prva pravljica, ki je že postala 'best seller' med otroškimi knjigami in je na voljo v angleškem jeziku in sedaj tudi v slovenščini) sta črpala tako iz dosedanjega dela in okolja, kot tudi iz domačega okolja ter okolja na Otoku. Za ilustracije pa je poskrbela Tina Knez.

"V mesecu septembru bodo Fashionable Ann izdali tudi v slovenščini pri založbi Stella kot Modna Ana. Tiskano angleško izdajo lahko dobite na Amazonu, pod imenom Fashionable Ann (A Story About a Girl Who Had Her Own Style). Tako ju lahko berejo na Japonskem ali v Ameriki. Angleško različico si lahko že izposodite v slovenskih knjižnicah. Knjižnice, ki imajo knjigo za izposojo (in njeno razpoložljivostjo) pa lahko preverite na spletni strani Cobiss.si," sta nam še zaupala Marjan in Jožef.