Marjan Novina: "Izkoristite vsak trenutek z bližnjimi"

Marjan Novina: "Izkoristite vsak trenutek z bližnjimi" (foto: Jani Ugrin) Jani Ugrin
Vir: Story
30. 9. 2017

Na male ekrane se je vrnil šov Znan obraz ima svoj glas, v katerem se osem odličnih pevcev preizkuša v različnih glasbenih izzivih.

Četrta sezona bo tako znova poskrbela za veliko presenečenj in eno izmed njih bo pripravil pevec Marijan Novina. Marijan se je po prvi oddaji odlično izkazal in gledalci so mu namenili zmago kar v prvem krogu.

Marijan, začenja se nov izziv v vašem življenju - Znan obraz ima svoj glas. Kakšni so vaši občutki, vtisi po odlično izpeljani prvi oddaji?

Zelo sem vesel, da sem prišel med to osmerico. Na začetku sploh nisem mogel verjeti, kaj se dogaja, in hvaležen sem, da je ekipa, ki ustvarja ta projekt, prepoznala v meni neki zanimiv potencial. Odziv po prvi oddaji je odličen, čeprav je bil nastop za vse nas poln pričakovanj. Treme sicer nisem imel, saj je za mano vendarle 33 let nastopanja petja v živo, kot je zastavljena tudi ta oddaja. Danes slišim, da ljudje ne verjamemo, da smo nastopali v živo. V bistvu je včasih dobrodošlo, da glasba 'zaškripa', da tehnika ponagaja, ker se tako res lahko sliši, da pojemo in delamo v živo. Vsak izmed nas se trudi, da naredi čim bolje, in meni je uspelo v prvi oddaji prepričati ljudi. Hvala vsem, ki so zame glasovali in mi pomagali do zmage. Moram pa povedati, za nami stoji vrhunska ekipa, kar se vidi na kostumih, maski, koreografiji, na vokalni podpori, ki jo imamo ... Od nas je odvisno, ali se bomo potrudili in združili, da bo na koncu videti odlično!

Imate morda pomisleke pred kakšnim izzivom, česa bi se bali ali veselili? Recimo ženski glas, nova vloga?

Nimam strahov in izziv mi je vsaka oddaja, ki nas čaka. Zaupam in se popolnoma prepuščam izboru odgovornih. Morda kot zanimivost. Ravno sem se sprijaznil s tem, da gre že v naslednjem izzivu moja dveinpolletna sopotnica, moja bradica, stran. Težka naloga. (smeh) To bodo videli gledalci v tem tednu. Naj vam povem, da bom obrit po 23 letih in nazadnje sem bil takšen, ko sem končal služenje vojske. Otroka me še nista videla brez brade in žena me je sprejela kosmatega. Še moja mama se ne spomni več, kakšen sem bil brez bradice. Še sam se ne poznam. (smeh)

Kaj pa bo rekla vaša Petra?

O bradici ali šovu? (smeh) Veliko sva se pogovarjala in seveda bo to šok. Po drugi strani pa bom končno lahko Sloveniji pokazal, da to, kar delam in se toliko let že trudim, delam s srcem. V prvi oddaji se je pokazalo in vesel sem, da je tako. Petra je dobro sprejela, saj ve, da živim za glasbo in da delam zanjo. Zdaj je idealna priložnost, da se pokažem.

Ste pred tem že spremljali oddajo ZOISG in kako ste jo doživljali?

Seveda, gledal sem vse tri prejšnje sezone. To je odlična oddaja, in odkar sem izvedel, da bom del tega, jo spremljajo tudi moji domači in vsi prijatelji. Malo jih sicer motijo reklame, ampak se moramo zavedati, da reklame omogočajo to, kar počnemo. Oddaja ne more živeti brez sponzorjev in sponzorji so tisti, ki plačajo reklame. Vsi vemo, kako mediji živijo in da je to del tega. To je treba sprejeti. Ljudje imajo to oddajo zelo radi in vesel sem, da sem zraven. Začetek je bil odličen in veselimo se že nadaljevanja. Bi pa rad še enkrat poudaril, da to ni tekmovanje, to je družba osmih ljudi, ki se med seboj odlično razumejo.

V zadnjem času je spet oživela misel na žal preminulega glasbenika Tomaža Ahačiča, ki je tudi v tej oddaji postal znan širši Sloveniji. Se boste poklonili tudi njemu?

Seveda. S Tomažem sva se že prej poznala z različnih festivalov in nastopov. Zame je bil odličen vokalist in je širši Sloveniji pokazal, kaj je zmožen pričarati v oddajah in na glasbenih odrih. Vedno znova sem bil osupel, ko sem ga spremljal. Zdaj vidim, koliko dela je vloženega, da pride do takšnih rezultatov. Na Popu smo že imeli debate o tem in smo mu poslali pozitivne misli, kjer koli že je. Vsekakor pa gledam na te stvari drugače. Izgubil sem očeta, izgubil sem brata, vem, kako je to, in danes živim s to mislijo, da nekje so, da so na nekem boljšem svetu. Življenje teče naprej, danes si, jutri te ni. Zato vsem govorim: Izkoristi trenutek, bodi z družino, s prijatelji. Kaj ti treba potem tisti šopek, ki ti ga prinesejo na pokopališče, zdaj, ko si tukaj, pa nimajo časa zate. Moji prijatelji vedo, kako živim ta moto, in čeprav tudi sam nimam veliko časa, se vsaj vidimo, slišimo. Ljudem polagam na srce: zdaj se družite in ne hvaliti nekoga po tem, ko ga več ni.

Tedni, ki vas čakajo, bodo precej naporni. Kako bo z družino?

Naš Izak je bil zdaj star šest let in je začel s šolo. Vitan pa ima leto in tri mesece in je začel hoditi v vrtec. Največ dela sicer zdaj pade na ženo Petro, ki jo občudujem, kako to vse uredi, in sem ji zelo hvaležen. Najina otroka sta, kot se rad pošalim, kot nuklearna elektrarna Krško. Polna energije in nimam pojma, po kom imata to. Jaz sem popolnoma miren, tih in plašen. (smeh)

Sta vas otroka tudi spremljala po televiziji?

Glede na to, da je bila prva oddaja precej dolga, sta otroka zaspala. Naslednji dan zjutraj sem Izaku pokazal posnetek oddaje in je bil navdušen. Šok in pozitiva. Seveda pa me posluša doma, ko se učim različne pesmi in jih vadim. Fant poje z mano, in ko tekst sliši dvakrat, trikrat, ga že osvoji. Vesel sem, da sta se ta ljubezen in čut do glasbe prenesla z mojega očeta name in se je zdaj tudi na moja sinova. Vesel sem, da to delim z družino. Izak sicer že leto in pol igra bobne in njegova želja je bila, da bi ga vpisal v glasbeno šolo, a je bil še premajhen. Mislim, da bova čez nekaj let že skupaj igrala in nastopala.

Besedilo: MIMA
Fotografije: Jani Ugrin

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story40/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 40/2017

Story 40/2017, od 28. 09. 2017