Marjan Novina se boji igel!

13. 12. 2017 | Vir: Story
Deli
Marjan Novina se boji igel! (foto: Primož Predalič)
Primož Predalič

Marijan Novina je zagotovo eden izmed prepoznavnejših slovenskih pevcev tudi zaradi svojih tetovaž. Nekaterim to ni všeč in jih odbija, drugim je. Kaj o tem misli pevec, smo se z Marijanom pogovorili na sproščenem klepetu ob kavi.

Marijan se je prvič tetoviral leta 1999. Zaradi skupka dogodkov se je takrat odločil in napotil v salon za tetoviranje ter dobil svojo prvo tetovažo. "Takrat je nastal zmaj na moji levi rami," razkrije. Ko ga vprašamo, ali ga je bilo na začetku strah, nam takoj pove, da ga je bilo strah kot psa. Ne boste verjeli, vendar se tetovirani Marijan boji igel kot hudič križa: "Tega mi nihče ne verjame! Še zdaj v laboratoriju ob odvzemu krvi izgubim zavest."

Vendar nam zaupa, da je strojček, s katerim naredijo poslikavo, popolnoma drugačna stvar kot igla pri zdravniku. "Občutek je zanimiv. Malo te žgečka, malo peče, skeli ... Odvisno, na katerem predelu se dela," pove. Na mehkejšem tkivu je praviloma bolj boleče, najobčutljivejši predeli na telesu za tetoviranje pa so po njegovih besedah notranja stran rok, rebra, trtica in ledvični del. Najmanj boleče je na zunanjih delih roke, na mišici. "Ko mi je delal tatu na levi roki in je tetoviranje trajalo osem ur, sem vmes trikrat zaspal." Enako neboleča tetovaža je bila tudi izdelava violinskega ključa na nogi. Vendar je zelo odvisno od posameznika. "Ko sem peljal tetovirat prijatelja in si je tetoviral na istem mestu kot jaz violinski ključ, je kričal kot zmaj," razlaga glasbenik.

Po prvi tetovaži se ni želel znova tetovirati. Njegova želja je začela rasti pozneje in sledila so nešteta tetoviranja po celotnem telesu. Za vse nadaljnje poslikave je poskrbel njegov prijatelj David Jelenc Filipovič - Fapi. Marijan Novina ima do zdaj za seboj 92 ur tetoviranja. Koliko je skupno število tetovaž, niti ne ve natančno.

Ko ga povprašamo, kakšno je njegovo mnenje o morebitnih okužbah pri tetoviranju, nam odvrne, da se leta 1999, ko se je odločil za prvo tetoviranje, s tem ni obremenjeval. "Tetoviral sem se v profesionalnem studiu, kjer naj bi bilo vse tako, kot mora biti." Pozneje je tetovaže delal njegov prijatelj Fapi, ki je eden izmed vodilnih mojstrov na tem področju in trenutno dela v tujini. "To je popolnoma drugače kot nekateri, ki gredo na maturantski izlet v Španijo in se tetovirajo na ulici." Veliko ljudi ga je že vprašalo, kje najmanj boli, kaj bi si dali tetovirati ... Marijan vsakemu svetuje, naj se najprej tetovira na bolj preverjeno neboleče mesto. Tetovaža se namreč mora zaključiti, ne glede na to, kako boli. Lasersko odstranitev tetovaž odsvetuje, saj pravi, da je bolečina trikrat močnejša kot pri tetoviranju, moraš plačati in brazgotina na koži ostane vse življenje. Veliko bolje je, če se spremeni v novo tetovažo.

Boji se igel!

Sam ima zaradi potetoviranega telesa kar nekaj zanimivih izkušenj z neznanci. Nekateri so mislili, da je bil že v zaporu. "Nekoč me je na ulici ustavila gospa in mi obtožujoče dejala: 'Poglej se, kakšen pa si?' Vprašal sem jo: 'Kakšen? Saj sem se stuširal!' Gospa pa je odvrnila, da sem ves potetoviran, da tako koža ne diha in bom dobil raka," pove Marijan, ki nas bo zagotovo še presenetil s kakšno novo tetovažo.

Besedilo: Aleš-Rod // Fotografije: osebni arhiv, Aleš-Rod, Primož Predalič

Elle

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Elle49/2017

Naročite se na revijo Elle:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 49/2017

Story 49/2017, od 30. 11. 2017