Marjan Novina: "Sem glasbena prostitutka"

Marjan Novina: "Sem glasbena prostitutka" (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
12. 11. 2017

Marijan Novina, glasbenik, ki se v šovu Znan obraz ima svoj glas vsako nedeljo prelevi v drugo osebo, je spoznal svojo 15 let mlajšo ženo Petro pred osmimi leti. Njune poti pa so se prekrižale na vse prej kot navaden način. Danes sta že poročena, imata družino, drugo je zgodovina.

Marijana so pred leti povabili k sodelovanju v oddaji Kmetija slavnih. V tistem času je bil Marijan samski in brez zaposlitve, zato mu je čas dopuščal, da povabilo v oddajo sprejme. V tednu pred vstopom v resničnostni šov je napisal novo pesem Pravi sem kmetič.

Za potrebe snemanja videospota za omenjeno pesem je potreboval dekle, ki bi bila pripravljena nastopiti z njim v spotu. Marijanov prijatelj, ki je fotograf, mu je predlagal Petro, ki jo je pred kratkim fotografiral. Sprva se je Petra zaradi sramežljive narave obotavljala, pozneje se jih je usmilila in privolila v sodelovanje. "Videospot smo snemali zelo profesionalno. Se je pa takoj med nama čutila neka pozitivna energija." Marijan je takrat Petri povedal, da odhaja v Kmetijo in ga zato nekaj časa ne bo. Zaželel ji je, naj se ima lepo in uživa na morju, saj je takrat Petra delala kot prostovoljka in pazila otroke na Debelem rtiču.

Ko se je Marijan po treh mesecih vrnil s kmetije, ga je Petra skupaj z Marijanovimi prijatelji pričakala pred televizijsko hišo Pop TV. Padla sta si v objem in Marijan ji je takrat lahko dejal le še: "Prosim te, pojdi z menoj." Tako se je tudi zgodilo. Petra je naslednji dan odšla na fakulteto, kjer je takrat študirala fizioterapijo. Kmalu sta tudi skupaj zaživela v hiši, ki je bila zgrajena leta 1906 in kjer je pred tem živela Marijanova babica. "V prihodnjem letu imamo namen hišo porušiti in zgraditi novo." Po dveh letih, 22. septembra 2011, se jima je rodil sin Izak. Kmalu pa je prišla tudi želja, da bi se poročila. "Poroka nama pomeni zanimiv dogodek, druženje s prijatelji ter nepozabno noč.

Sem glasbena prostitutka

Oba s Petro se strinjava, da prstan, ki ga daš na roko, in tisti podpis ne veljata nič, če tega nimaš v srcu in v glavi. Osebno imam na rokah devet prstanov, eden gor ali dol." Tako sta se 6. septembra poročila. Naključje je naneslo, da sta se odločila ravno za isti datum poroke, kot sta ga imela pred leti Petrina starša. Poroka je bila v konjušnici in rustikalnem slogu. Za celotne priprave sta poskrbela sama. Na poroki je glasbo vrtel DJ Long, ki je letos praznoval 50. jubilej vrtenja glasbe. Na poroki je bilo takrat tudi veliko Marijanovih glasbenih prijateljev.

Glasba poleg redne službe

Petra trenutno dela v domu starejših občanov v Novem mestu, Marijan ima za seboj 21 let delovne dobe. Je redno zaposlen, sočasno pa lahko občudujemo njegove pevske preobrazbe v oddaji Znan obraz ima svoj glas. Zagotovo mu v življenju poleg njegove Petre in dveh sinov največ pomeni glasba. Kmalu po sodelovanju v oddaji Kmetija se je za nekaj časa umaknil, saj se je zaradi dveh sinov posvetil predvsem družinskemu življenju. "Najina otroka sta neverjetna. To sta dve majhni nuklearki Krško na dveh nogicah. Ne spimo nič! Pri sinu Izaku smo začeli spati šele nekje pri štirih letih in pol, mlajši Vitan pri starosti leto in pol ne spi skoraj nič," potarna Marijan, ki trenutno največ svojega časa preživi na vajah in pripravah za svoje nedeljske nastope. "Najbolje funkcioniram, ko imam popolnoma natrpan urnik. Tako da mi je to kar všeč. Do januarja moram zdržati, potem bom imel pa dopust." Polno zaseden je tudi kot glasbenik na različnih svečanostih: poroke, abrahami, rojstni dnevi ... "Igram več kot 850 pesmi Matallice do pesmi, kot so Zelene oči. Sem glasbena prostitutka. Naročnik me plača in jaz igram, kar želi. Igram že 33 let."

Besedilo: Aleš - Rod // Foto: Primož Predalič, Jani Ugrin

Priporočamo