Marjan Šarec: "Izjava predsednika ima težo, zato ima predsedniška funkcija veliko težo!"

Marjan Šarec: "Izjava predsednika ima težo, zato ima predsedniška funkcija veliko težo!" (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: STA
15. 10. 2017

Kdo je Marjan Šarec, ki si kruh trenutno služi kot kamniški župan, javnosti pa je postal bolje znan že pred leti, ko se je preizkušal kot imitator znanih osebnosti?

Kamniški župan se je rodil 2. decembra 1977. Leta 1996 je maturiral na Srednji lesarski šoli, nato pa se vpisal na smer dramske igre in umetniške besede na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Leta 2001 je šolanje zaključil kot univerzitetni diplomirani igralec.

Sprva se je zaposlil kot novinar na RTV Slovenija ter delal na radiu in televiziji. Javnost si ga je najbolj zapomnila po imitacijah mnogih znanih osebnosti, med njimi Janeza Drnovška, Janeza Janše, Danila Türka in Karla Erjavca. Igral je tudi vloge izmišljenih likov, najbolj znan je bil Ivan Serpentinšek.

Igralsko kariero je leta 2010 nepričakovano zamenjal s politično, ko se je odločil, da se bo kot neodvisni kandidat potegoval za mesto župana Kamnika. To mu je tudi uspelo, trenutno župansko funkcijo opravlja drugi mandat.

Kandidaturo za predsedniške volitve je najavil precej zgodaj, v kampanjo pa se podal s sloganom Človek, skupnost, država. Za kandidaturo se je po lastnih besedah odločil, ker je prepričan, da je čas za zamenjavo generacij na najvišjih položajih.

V sicer mirni volilni kampanji je bil Šarec deležen nekaterih "nizkih udarcev", predvsem zaradi dejstva, da je bil posvojen. Tega, kot pravi, ni nikoli skrival, je pa hvaležen svojima krušnima staršema, da sta ga vzgojila v osebo, kakršna je.

Z ženo in dvema hčerkama živi v Šmarci pri Kamniku, na našem spletnem mestu pa smo njegovo družino predstavili tukaj.

Prosti čas namenja popravilu različnih tehničnih stvari in urejanju okolice hiše, njegova strast pa je preučevanje zgodovine.

V lasti ima hišo in avtomobil ter nekaj starejših vozil, prihranjenih pa ima okoli 90.000 evrov.

Aktiven tudi na spletu!

Marjan Šarec ima tudi svojo spletno stran www.sarec.si, na kateri redno piše svoj blog, aktiven pa je tudi na Twitterju, kjer je račun odprl že leta 2010. Spremljate ga lahko tukaj.

Priporočamo