Marjanca Scheicher: Kešpička je na prodajnih policah!

Podrla vse tabuje! (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Govori.se
18. 8. 2010

Ljubka pisateljica Marjanca Scheicher je danes na vrhu Nebotičnika uspešno opravila promocijo svoje najnovejše knjige Kešpička. Roman o slovenski estradi je tudi končno prišel na prodajne police.

Na promocijo je prišlo veliko znanih slovenskih estradnikov, med njimi tudi Damjan Murko, Zmago Jelinčič Plemeniti in Artur Štern s svojo novo zaročenko.

Marjanca nam je razkrila odlomek iz njene nove težko pričakovane knjige, ki bo zagotovo uspešnica:

‘’Kako ti je že ime? Hočem vedet, kateri sem raztrgal tamalo,’’ je dejal naduto, jaz pa presenečeno: ‘’Ponoviva?’’ Vedela sem, da bo takoj za. Vprašanje, kdaj je sploh nazadnje seksal. Vprašanje, kdaj je seksal tako vrhunsko. In vprašanje, kdaj je seksal s tako mačko, kot sem jaz. O njegovi partnerici prejšnjo noč ni bilo ne duha ne sluha.’’Velja, se vidiva zvečer. In ne pozabi me presenetiti.’’

Zdaj je jasno, kako je videti knjiga, in tudi vsebina ni več skrivnost. Marjanca se je namreč prelevila v Kešpičko, ki za dosego ciljev biti znana, uspešna in bogata podira vse tabuje – tako seksualne kot moralne. Pa je Marjanca tudi v resnici takšna?

‘’Seveda ne! Zase imam postavljene visoke kriterije, Kešpička pa je roman, v katerem je glavni cilj zabavati bralca. Pri 25 letih, kolikor je stara Kešpička, sem bila že poročena in z enoletnim sinom, ona pa še vedno ‘bluzi’ naokrog in išče idealnega tipčka.’’

Zakaj pa se je odločila, da roman napiše v prvi osebi ednine? ‘’Ker je branje tako veliko bolj zabavno, predvsem pa doživeto. Lažje se je vživeti v lik, ki govori v prvi osebi, saj tako glavni junak knjige postane bralec sam,’’ še pravi poznavalsko Marjanca, ki je tik pred diplomo iz slovenskega jezika s književnostjo.

Priporočamo