Marjanca Scheicher: Pozor, blondinka na motorju!

Vir: Lea
10. 8. 2011

Provokativna pisateljica, ki bo kmalu izdala nadaljevanje erotičnega romana o slo­venski estradi Kešpička 2, ni spretna le za tipkovnico, ampak ji je na dušo očitno pisana tudi športna kroska. Pa naj kdo reče, da blondinke ne spadajo za balanco!

Ko je pisateljica dobila ponudbo, da bi se učila voziti motokros, ni niti malo razmišljala. “Takoj sem rekla ja,” se zasmeje Marjanca, ki ta šport dobro pozna še iz časov, ko je bila gimnazij­ka. Pa ne zato, ker bi vozila krosko, temveč zaradi fantov ... “Ko sem bila stara 16 let, sem šla s prijateljico prvič na motokros, ker ga je treniral njen brat. No, kot tipična najstnica sem najprej opazila vse tiste tipčke z mišičastimi rokami, pozneje pa sem vedno raje hodila na dirke motokrosa zaradi vonja po bencinu, blata, ki je bilo na progi, in vzdušja, ki je vladalo v ‘kampu’.«

Brez težav prevozi celotno progo

Zdaj pa se je ona znašla v istem položaju. Njen trener je postal seksi Roman Jelen – eden naših najuspešnejših motokrosistov. Leta 2002 je bil na primer skupno sedmi v mx3 v svetovni konkurenci, očitno pa je dober tudi v poučevanju motokrosa, saj svoje bogate večletne izkušnje nesebično deli z mlajšimi vozniki, ki jim je to hobi, začetniki in tudi profesionalnimi dirkači. “Seveda mora biti uspešen, ko pa je še mene v eni uri naučil osnov, kot so vožnja v prvi in drugi prestavi, ustav­ljanje, speljevanje in pravilna drža med vožnjo, v drugi uri pa sem že prevozila celotno progo na Brniku,” ga pohvali Marjanca.

No, zdaj je tudi ona v takšnem položaju, kot so bili fantje, ki jih je pred leti gledala na progi. “Zdaj vem, zakaj imajo tako mišičaste roke, trebuh, stegna ... (smeh) Na kroski res dela celotno telo.” Njene ure vožnje pa niso kar tako, da bi si krajšala poletne dneve. 18. septembra se bo po vsej verjetnosti udeležila dirke v cross countryju v Orehovi vasi. Te dirke se namreč lahko udeleži čisto vsak, od popolnih začetnikov do profesionalcev, na progi pa se ne srečujejo le z vzponi, spusti in skoki, ampak tudi z ovirami, kot so hlodi, blatne luže in podobno.

Video kako se 'kešpička' vozi na kroski si oglejte na www.moto-magazin.si.