Marjetka in Raay imata kar dve družini

Marjetka in Raay imata kar dve družini (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
7. 3. 2017

Urnik usklajenega tandema Marjetke in Raaya (Maraaya) je v zadnjih mesecih povsem poln. Že vse življenje se namreč ukvarjata z iskanjem novih talentov in prav lansko leto je bilo za par najuspešnejše.

Nadvse pester pa je tudi začetek letošnjega, saj sta imela na Emi v ognju kar tri železa, duo BQL, Niko Zorjan in Alyo, zaradi česar sta se v slovensko glasbo vpisala kot najuspešnejši par letošnjega nacionalnega izbora za pesem Evrovizije. Oba se trudita vzpostaviti pristen odnos z 'varovanci', kot nam je razkril Raay, pa se je enostavno nabralo preveč dela, zato to pomlad ustanavljata produkcijsko hišo Raay Music. Ker je eden izmed uspešnejših producentov in glasbenikov v slovenskem prostoru poln hvale na račun svojih 'učencev', smo tokrat povprašali njih, kaj si mislijo o menedžerju, mentorju pa tudi 'šefu'.

KLARA JAZBEC

Klara je že več kot sedem let Marjetkina učenka in se je, ne da bi Marjetka vedela, prijavila v oddajo Slovenija ima talent. Klara kraljuje po radijskih lestvicah s hitom Milijon in ena, zakonca Vovk pa sta nadvse vesela, da ji je uspelo.

"Raay je odličen učitelj, včasih zelo dobre volje, drugič pa spet zelo strog. Ko zahteva veliko od mene, so tudi rezultati odlični. V studiu z njim je vedno dobro vzdušje, pogosto se smejemo, saj je super oseba. Vesela in ponosna sem, da z Marjetko in Raayem sodelujem že sedem let."

NIKA ZORJAN

Po novem rožnata in energična Prekmurka je v petih letih ustvarjanja z zakoncema Vovk nanizala kup hitov, na letošnji Emi pa tekmuje kot solistka s pesmijo v svojem narečju, v prekmurščini, in morda dobi vstopnico za Evrovizijo. V tretje gre rado. Nad Niko sta navdušena tudi Raayeva sinova Vid in Oskar, ki jo vsakič znova okupirata za igro, tako da ob obiskih nima miru, zato pa imata Marjetka in Raay nekoliko več časa za kavo. Nika s tem nima težav, saj ima kot diplomantka razrednega pouka nor smisel za otroke.

"Raay je zelo poseben človek, velik perfekcionist. Vem, da bo vedno podal konstruktivno kritiko. Ko je treba kaj pohvaliti, bo to pohvalil stokrat, ko pa ne, bo zadnji, ki bo podal pohvalo. Če pohvali Raay, vem, da je stvar kakovostna, da drži. Vesela sem, da z njim sodelujem zadnjih pet let, saj je v svojem poslu resnično vrhunski. Zaradi njega sem že dvakrat stala na odru Evrovizije, za kar mu bom vedno hvaležna. Všeč mi je, da je njegova prioriteta ta, da se sama dobro počutim. Morda je na prvi pogled zelo resen, sicer pa je velik zabavljač. Je tudi zelo čustven, čeprav tega ne kaže."

BQL

Brata Aneja in Roka Piletiča (duo BQL) smo spoznali v oddaji Slovenija ima talent. Lani sta po več kot enoletnem čakanju začela sodelovati z Raayem, s svojo glasbo pa poleti osvojila slovensko glasbeno sceno in se predstavila tudi na Emi.

"Šef, menedžer, producent ... pa vseeno zelo dober učitelj. Nihče naju še ni naučil toliko kot on - tako glede sprejemanja kritik, samozavesti pa kljub temu ostati na trdnih tleh. Vesela sva, da imava takšnega človeka v svojem življenju. Ni mi prijetno slišati slabšalnic na njegov račun. Nekateri mislijo, da podkupuje druge, da mu uspeva. S prijatelji smo se že velikokrat šli zabavno igro: ob vsaki njegovi pesmi si moral zvrniti kozarček žganja. (smeh) No, na koncu bi bil pošteno opit. Vsaka njegova pesem je kakovostna in ravno prava za radio. Je enostavno odličen, zato mu vse skupaj uspeva. Je deloholik in perfekcionist, zaradi česar se hitro spreš z njim. Potem pa na koncu tudi sam ugotoviš, da ima v bistvu Raay prav."

LUKA BASSI

Na Korošca, ki ga je Raay najprej predstavil našim sosedom Hrvatom v hitu 'Nisam ja od jučer' s hrvaškim pevcem Joletom, smo postali pozorni že v oddaji Slovenija ima talent, kjer se je predstavil še kot Matej Prikeržnik. Spretno pa so mu nadeli umetniški vzdevek Luka Bassi in predstavili na balkanskem trgu, kjer osvaja lestvice, že njegov prvi video pa je prejšnji teden presegel milijon ogledov.

"O Raayu lahko povsem same lepe stvari. Je oseba, ki me je do zdaj najbolj navdušila s svojo karizmo in zagnanostjo. Nisem še srečal tako glasbeno nadarjenega človeka. Ob vsem tem talentu pa je ostal izjemno preprost. Z njim rad ustvarjam, rad pa si vzamem tudi čas in ga povabim na kavo. Tam se lahko pogovarjava o vseh mogočih stvareh, tako sem poleg odličnega menedžerja dobil tudi zelo dobrega prijatelja."

MANCA ŠPIK

Z Manco Raay sodeluje že od začetka njene kariere, po rojstvu njene hčerke Lane pa so se njune poti spet prekrižale in sledili so Mančini največji uspehi, med drugim rekordni video z Isaacom Palmo. Z Manco so več kot sodelavci, so prijatelji. Njena hčerka Lana je kot del Vovkove družine, otroci imajo celo isto varuško, skupno prijateljico. Zato so ves čas v stiku, tudi na SMS-sporočilih z internimi šalami.

"Raay je že 14 let moj najboljši prijatelj, povezana pa sva tudi družinsko. Po vseh teh letih ga odlično poznam. Je izjemno zabavna oseba, odličen kuhar in nadpovprečno talentiran. Sem pozabila na talentiran, vztrajen ... Raay je vse to. Najine zasebne in poslovne poti se prepletajo že od nekdaj. Zna biti tudi neizprosen in zahteven, vendar zamisel vedno zna utemeljiti in kmalu razumeš, zakaj. To cenim! Je odličen prijatelj."

Nika Arsovski

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story09/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 09/2017

Story 09/2017, od 23. 02. 2017