Marjetka in Raay: "Najbolj sva uživala v tem, da sva se odklopila od vsega!"

Marjetka in Raay: "Najbolj sva uživala v tem, da sva se odklopila od vsega!" (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Story
22. 1. 2017

Marjetka in Raay, ki sestavljata enega od najbolj zasedenih glasbenih parov Maraaya, si je po nekaj napornih mesecih vzel čas in posvetila sta se drug drugemu. Po zaključku šova Slovenija ima talent, kjer je bila Marjetka v vlogi žirantke, sta se namreč v dvoje, brez svojih malčkov, odpravila v Rimske terme, in se prepustila uživanju življenja in razvajanju. To je tudi eden izmed načinov in receptov za njun trdni in srečni zakon - vzameta si čas za uživanje le v dvoje!

... kot tudi na masažah.
Nazdravila sta tudi novemu letu in novim uspehom, ki ju še čakajo.

Story: Po dolgem času sta si z Marjetko vzela čas zase in se sama, brez otrok, odpravila na krajši dopust. Priporočata to vsem staršem?

Raay: Proste dni sva si vzela malo zato, da sva si nabrala novih moči. Staršem priporočava predvsem, da je včasih bolje za dva dni vzeti premor kot pristati z otroki bolan v postelji.

Story: Kdo je imel večje domotožje, vidva ali otroka, ki sta bila v tem času pri prijateljih?

Marjetka: Bilo je eno popoldne in en cel dan, dve nočitvi, tako da otroka zagotovo nista imela domotožja, še posebej, ker sta bila s svojo 'tretjo družino' z družinskimi prijatelji, kjer se počutita kot doma. Midva pa bi si tudi z veseljem vzela kakšen dan več. A obveznosti so obveznosti. Konec leta je res nor. Vsako leto.

Story: Z Marjetko sta si privoščila res pravo razkošje Rimskih term, vključno z njihovo slovito kopeljo. Kako je bilo?

Marjetka: Predvsem so nama bili všeč osebje, prijaznost in ambient, čas se ustavi. Izkušnja je bila super, kopel sva si pa še bolj z veseljem privoščila v svoji sobi, ker sva imela to možnost. Čeprav sva prepotovala že nekaj malega sveta, tako lepe sobe še nisva videla.

Story: Vama je na počitnicah morda kdaj neprijetno, če vaju ljudje prepoznajo?

Raay: Niti ne, ljudje so kar prijazni in kulturni.

Marjetka: Sicer pa v končni fazi v našem poslu delaš zato, da te ljudje poznajo. Zakaj bi te motilo, ko te? Včasih si sicer želiš, da bi bil neopazen, ampak zato imaš vedno rešitev, čez mejo, nekaj ur stran, pa je. Sicer pa to spada zraven in tudi, če je kdaj treba dati kakšen avtogram, si sama vedno z veseljem vzamem čas. Če ni primeren trenutek za kakšen selfie, pa tudi lepo povem in razumejo.

Story: Sta imela že kakšno neprijetno izkušnjo?

Raay: Vsaka taka izkušnja, ko te ljudje prepoznajo, je lahko prijetna ali neprijetna. Ali pa enostavno sprejmeš, da tako je. Morda mi samo Marjetka kdaj zateži, da ne morem ravno v najbolj razvlečeni trenirki na zajtrk.

Marjetka: Res je. Enostavno je treba razumeti, da s pojavljanjem, četudi si na dopustu, sporočaš, kdo si. Kar pa ne pomeni, da moraš biti vedno popolnoma urejen. Le morda si čiste svobode ne moreš vedno privoščiti. A to ni nič strašnega.

Story: Kot sem slišala, sta z zelenjem obdane Rimske terme že takoj priporočila naprej, glasbeni kolegici Manci Špik. Jih je že obiskala?

Raay: V Rimskih termah je veliko krasnih lokacij, estetskih, fotogeničnih. Ker ves čas oprezam za možnimi lokacijami snemanja videospota in si s prijateljem Nikom Karom, ki snema vse najboljše spote, pošiljava sporočila in slike, kje bi se kaj lahko posnelo, je takoj ob prihodu padla ideja, da se videospot za Manco Špik in Isaaca Palmo iz šova Slovenija ima talent posname v Rimskih termah. Tri dni po najinem odhodu smo tam že imeli snemalni dan!

Story: V čem sta najbolj uživala?

Marjetka: Najbolj predvsem v tem, da sva imela prazno glavo in se odklopila od vsega. Zelo pa se nama je vtisnila v spomin čudovita večerja, ki so nama jo pripravili. Vrhunska kulinarika. Rada imava hrano, težko rečem, da sva gurmana, ker imava rada različne načine kuhinj, ampak vsekakor je bilo to eno od posebnih doživetij v Rimskih termah - čudovita večerja v restavraciji Sofia. Res mega.

Napisala Nina Keder
Fotografije Igor Zaplatil

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story03/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 03/2017

Story 03/2017, od 12. 01. 2017