Marjetka Vovk in Raay: Poletje je rezervirano za sinova

Poletni čas bosta namenila tudi najmlajšima članoma, saj ju navadno izpišeta iz vrtca. Želita, da doživita počitnice v polnem sijaju, čeprav to zahteva veliko organizacije. (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
11. 6. 2017

Vrnitev na glasbene odre je razveselila veliko število oboževalcev dua Maraaya, ki si tudi v poletih mesecih želijo uživati v ritmih Marjetke Vovk in Raaya. V prvih junijskih dneh bosta tudi širšemu občinstvu predstavila novo pesem z naslovom It's complicated, ki je nastala v sodelovanju z BQL, potem pa bosta smuknila na počitnice, daleč stran od vrveža, v prijetno zavetje hrvaškega morja.

"Po nastopu na Evroviziji sva si vzela leto in pol premora, kar ustvarjalcu zadostuje, da se v miru odmakne in si spočije misli. V resnici pa nisva počivala, temveč sva ves čas ustvarjala tudi za druge. V glavi sva imela številne ideje, tako sva tudi zase iskala nekaj novega, drugačnega," je pojasnil Raay in ob tem priznal, da sta ves čas postopoma pripravljala teren za vrnitev na sceno.

V naslednjih mesecih bosta pogosta gosta slovenske glasbene scene, morda pa jima uspe tudi v tujino. Njuna nova pesem It's complicated bo namreč odlična spremljava v poletnih dneh, zato ne gre dvomiti, da bo odmevala tudi prek meja Slovenije. Duo je združil moči s fantoma BQL Anejem in Rokom Piletičem ter ustvaril novo uspešnico, ki bo hitro osvojila ušesa oboževalcev.

BQL

V fantih s koroškega konca sta zakonca Vovk že v začetku prepoznala skriti talent, ki ustreza Marjetkinemu glasu. Nova pesem govori o razmerjih, ki postajajo vse manj določljiva, zato čedalje več ljudi na svojih družbenih omrežjih status označi kot: zapleteno je.

"Besedilo govori o razmerjih. Ljudje ne vedo, pri čem v resnici so, drugi se bojijo vezati," sta nam pojasnila Marjetka in Raay. Ko sta še pred uradnim izidom predstavila pesem, sta uvidela, koliko sta vse skupaj pogrešala. "Imela sva metuljčke v trebuhu, saj sva pogrešala oder, pa se tega niti nisva zavedala," priznata v en glas. Medtem ko jima je oddih prišel še kako prav, pa se je bilo fino vrniti tja, kjer se je vse skupaj tudi začelo.

"Kot pevki mi je bilo fino zadihati, medtem ko je Raay svoje kreativne pritiske usmeril tudi na druge. Zdaj se veselim, da prihajam na prvi tir," z nasmehom pojasni pevka in mamica, ki ob tem pove, da se kljub napornemu ritmu v poletnih mesecih ne bo pustila motiti.

Par namreč ne bi rad ponovil napake po Evroviziji, ko sta skorajda pregorela. Vse do konca junija bosta vse moči usmerila v ustvarjanje, poleti se bosta posvetila še tujini, večji del časa pa bosta namenila otrokoma. "Poleti bo čas tudi za družino in počitnice, saj tu ne sklepava kompromisov," zatrdi Raay. Nekaj časa si bosta po pestrem dogajanju odmerila za počitek, da se bosta lahko dodobra spočila in pripravila na skupne počitnice z otrokoma. Poletni čas bosta namenila tudi najmlajšima članoma, saj ju običajno izpišeta iz vrtca. Želita namreč, da doživita počitnice v polnem sijaju, čeprav to zahteva veliko organizacije. Družinica je že lani našla prijeten apartma na Pagu, ki je daleč stran od trušča.

"Želimo se povezati kot družina, saj ne želiva, da bi otroka čas preživela sama, medtem ko bi midva počela spet nekaj povsem drugega. Fino je, da smo veliko skupaj, zato izbiramo bolj neobljudene lokacije," je iskreno priznala Marjetka in ob tem dodala, da še ne vedo, kje bodo preživeli julijsko polovico oddiha.

Radi imajo namreč naravo, tako da se morda podajo tudi v hribe ali gorski svet, čeprav naravnost obožujejo morje, predvsem hrvaško obalo. Kljub temu da bosta dobršen del preživela z otrokoma, pa bosta nekaj časa namenila tudi branju, za katerega je sicer med letom bolj malo časa.

Maraaya

"Rada prebiram knjige, vendar na žalost šele poleti ugotovim, kako me te sproščajo. Čez leto imam namreč premalo časa. Ne berem romanov, temveč kaj bolj življenjskega, medtem pa Raay lovi ribe," nam je razkrila pevka in v smehu dodala, da je njen dragi šele lani ujel nekaj konkretnega, medtem ko so navadno na trnku pristale manjše ribice. "Kot otrok sem z ribiškim priborom hodil na morje, vendar mi nikoli ni uspelo ujeti ničesar konkretnega. Zato sem opremo največkrat že prvi dan postavil v kot, ker nisem nič ujel. Lani pa sem navdušil tudi otroka," je za konec povedal Raay, ki mu gre očitno ribolov precej slabše od rok kot pa nizanje hitov, na katere bodo tudi poleti poplesavale vse generacije.

Napisala Nika Arsovski
Fotografije Goran Antley

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story23/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 23/2017

Story 23/2017, od 01. 06. 2017