Marjetka Vovk: Paparaci je sploh ne motijo

Vir: Lea
12. 5. 2011

Pevka zasedbe Tangels je bila deležna že številnih manj prijetnih objav v medijih, na primer na plaži, s prekrižanimi nogami in celulitom in podobno, a kljub vsemu vztraja, da je fotografi ne motijo in se je z njihovo navzočnostjo pač sprijaznila. Ima namreč trdo kožo, kar ji koristi tudi pri šoli petja, ki jo vodi.

Lea: Lani je svoj glas v pevski šoli urila Lina Kuduzović. Imate tudi letos kakšno železo v ognju?

Marjetka: Tako je, z Lino sva še vedno pridni in še vedno sodelujeva, tako da redno obiskuje pevske vaje. Pripravljati sva se začeli na snemanje njenega prvega albuma. Potencialov je veliko, ko bo čas, bodo zasijale tudi njihove zvezde. Mislim, da so za vse pevce pomembne pot in izkušnje, ki jih dobivajo na tej poti, zato svoje učence tudi usmerjam na daljšo in trdnejšo pot.

Lea: Bi se sami na primer pred 15 leti prijavili na oddajo, kot je Slovenija ima talent?

Marjetka: Mislim, da ne. Bila sem zelo resna najstnica in mislim, da me takšna oddaja ne bi zanimala. V življenju sem imela popolnoma drugačne cilje, preden me je pot zanesla na slovensko glasbeno sceno. Želela sem postati operna pevka, saj sem se po končani srednji šoli iz klasičnega solopetja že pripravljala in tudi prijavila na sprejemne izpite na akademiji, a jih potem nisem šla opravljat. Me je pot zanesla drugam.

Lea: Pred kratkim ste postali tudi diplomantka akademije za glasbo. Kaj vam pomeni ta diploma?

Marjetka: Ogromno. Veliko truda in časa sem posvetila študiju in z diplomo se mi je vse povrnilo. Diploma je zagotovo eden največjih uspehov, ki jih bom v življenju dosegla.

Lea: S Tangelsi ste zelo aktivni na dobrodelnem področju, lani ste se lotili dobrodelne akcije v sodelovanju z organizacijo Beli obroč. Že veste, kolikšen je bil zbrani znesek?

Marjetka: Res je, v treh letih, odkar smo skupaj, smo naredili že kar precej uspešnih projektov. Eden največjih je bil zagotovo projekt v sodelovanju z Belim obročem. Skupaj smo izdali okoli 600 tisoč CD-jev, ki so prišli v skoraj vsa slovenska gospodinjstva. Poleg projekta smo pripravili še velik koncert v Festivalni dvorani in znesek, ki nam ga je uspelo zbrati, je bil večji kot 40 tisoč evrov. To je lepa številka in ponosni smo na to.