Mark Jacob Cavazza: Nadaljuje družinsko tradicijo

9. 8. 2016
Deli
Mark Jacob Cavazza: Nadaljuje družinsko tradicijo (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

V zadnjem času v boju rim spremljamo očeta in sina, Borisa in Sebastiana Cavazzo. A kot kaže, se jima obeta tudi fantastično nasledstvo. Na spletu smo namreč naleteli na simpatičnega 17-letnika, Sebastianovega sina Marka Jacoba, ki mu gredo rime vsaj tako dobro od rok kot njegovima predhodnikoma. Sicer ne na igralskih odrih, temveč v snemalnem studiu, v katerem že pridno ustvarja svoje hip hop rime.

Za znanim priimkom namreč stoji obetavni raper z velikimi sanjami. Pred kratkim je posnel svojo prvo skladbo, v letu dni ali, kot pravi sam, do svojega osemnajstega rojstnega dne pa si želi posneti tudi svoj prvi album in tako postati eden od redkih raperjev pri nas, ki bi pri tej starosti dosegel ta veliki uspeh. Ustvarja pod imenom Vazz, ki pa ima, kot lahko sklepate, povezavo s priimkom, ki ga pozna cela Slovenija. "Ne razumem, ko kdo ne razume tega, da je Vazz povezano s priimkom Cavazza. Že od sredine osnovne šole, torej od kakšnega šestega razreda dalje, me najboljši prijatelji tako kličejo. In potem se je enostavno prijelo," je pojasnil v radijskem intervjuju za Banga hip hop show na Radiu Banga in dodal, da mu na karierni poti znan priimek sicer ni kaj veliko pomagal. "Mislim, da nimam nič prednosti pred ostalimi zaradi tega, kar je moj oče. Na hip hop sceni sigurno ne. Je pa res, da sem šel z njim na svoj prvi hip hop koncert, ker je tudi on poleg drugega v mladosti poslušal rap. Ampak ni nič posebnega. Fotr kot fotr," je pojasnil radijskemu voditelju in dodal, da ga na njegovi raperski poti sicer podpirajo vsi družinski člani, kar je z objavo intervjuja na družabnem omrežju potrdila tudi Ksenija Benedetti, šefinja slovenskega protokola, ki se je pred kratkim na slovenski obali poročila z njegovim dedkom. Priznani igralec, ki se sicer ukvarja s pisanjem šansonov, je svojemu nadarjenemu vnuku namenil tudi pesem, v kateri opeva njegov talent za kovanje rim.

Rapa že tretje leto

In čeprav do zdaj kljub znani družini o njegovi glasbeni poti ni bilo veliko znanega, se Mark Jacob z rapanjem ukvarja že tri leta, medtem ko se je v zadnjem letu in pol bolj zavzeto začel ukvarjati s kovanjem novih skladb. "S tem sem se začel ukvarjati v kakšnem devetem razredu. Takrat sem si začel zapisovati rime v planer, na telefon, pravzaprav na vse, kar je bilo v bližini. Zdaj pa sem v letu in pol zbral beležko tekstov in materiala, udeležujem se 'freestyle' bojev ..." je povedal moderatorju in mu zaupal svojo veliko željo. Do svojega osemnajstega leta želi namreč izdati svoj samostojni album. "Če bom priden v šoli in če bo vse na svojem mestu, bom imel priložnost snemati. Material se tako ali tako piše stalno," mu je še povedal.

Borisova pesem vnuku

"Poslušal sem te Vazz,
Dober kot nikoli,
Že znan si naokoli,
Tvoj jezik je kar piker,
A meni se dopade,
Nobenmu nč ne krade,
Ker s tvoje glave pade,
In se odmota v rime,
Ki so pristne, fine,
A ploščo bi že kmal
Lahko na svetu dal,
Nate sem ponosen,
Le glej da tak boš tud ostal."

Tekst: Kaja Milanič
Foto: osebni arhiv