Je Mark Zebra glasbeni naslednik Jana Plestenjaka?

Je Mark Zebra glasbeni naslednik Jana Plestenjaka? (foto: Osebni Arhiv) Osebni Arhiv
Vir: Nova
17. 6. 2019

Vse bolj priljubljeni slovenski glasbenik se še naprej spogleduje z vrhom slovenskih glasbenih lestvic. Pred časom je tako izdal pesem Marina, ki je požela veliko zanimanja tudi onkraj slovenskih meja. Fant pa ne žanje pogledov le s svojim glasom, temveč tudi s stasom.

Za svojo izoblikovano postavo skrbi z obiski fitnesa kar petkrat na teden, obenem pa tudi redno plava. Ob tem ne zanemarja glasbenih obveznosti, saj je na urniku veliko število vaj in glasbenih projektov.

“Za vse skupaj je zaslužna tudi uravnotežena prehrana,” pojasnjuje Mark in nadaljuje: “Vse vaje in prehrano si sestavljam sam. Ni lahko, priznam, ampak je vredno, saj se v svoji koži počutim veliko boljše. Seveda pade tudi kakšen hamburger ali pica, to je pač nekaj, brez česa ne zdržim.”

Njegov največji vzornik na slovenski sceni je brez dvoma Jan Plestenjak. “Edini zame, ki že 20 let navdušuje občinstvo s svojo glasbo in karizmo. To je definitivno tudi moj cilj. Kar pa se tiče tuje scene, sta mi za zgled Petar Grašo in GOSPOD Tony Cetinski,” pojasni Mark, ki ga navdihujejo ljudje v njegovi bližini. Najsi bo to družina, ekipa ali oboževalci: “Poleg tega pa še moja kitara in glasbena sobica doma, v kateri se odklopim od sveta in začnem 'bruhati' ideje. Morda pa me v prihodnosti katera 'zmede'.” Fant, ki je neprestano vpet v glasbo za poletje, že kuje tudi daljši oddih, najverjetneje bo poletel v Španijo, potem pa ga čaka veliko dela, od koncertov do novih projektov: “Zdaj ne smemo zaspati. Od mene pričakujte še veliko projektov. To leto bo zame prelomno.”

Besedilo: Maja Muhič