Odličen primorski kuharski mojster Marko Gorela, ki s svojo gostinsko ekipo v vlogi vodje kuhinje razvaja goste v portoroškem bistroju Istrian Tapas, prosti čas najraje izkoristi za nove kulinarične zamisli, ideje, ki jih nato z veseljem predstavi na svojih krožnikih.
Tako je bilo tudi pred dnevi na jubilejnem 20. festivalu Malvazija, žlahtni okus Mediterana, kjer je obalni kuharski mojster ustvarjal na prav posebni delavnici v sklopu festivala v eni od dvoran portoroškega kongresnega centra Portus v družbi mednarodno priznane sommelierke Mire Šemić (Weinakademiker (Gault&Millau Slovenija).
Gorela je skozi skrbno izbrane sestavine na krožnikih dokazal, da ostaja eden najboljših pri nas na področju kulinarike, saj mu je uspelo ujeti neverjetne, že skoraj pravljične okuse, ki so se skladali in lepo prepletali s kozarčkom malvazije.
Redkobeseden kuharski mojster, ki svojo kulinarično zgodbo najraje govori skozi svoje krožnike, ki so za večino prava paša za oči, je bil vesel, da so se njegove delavnice udeležili tudi številni tuji gostje, vinskokulinarični strokovnjaki festivala iz tujine, ki kar niso mogli prehvaliti unikatnega spajanja kulinaričnih okusov ob izbranem kozarcu vina.
Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Alpe
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču