Marko Gorela: Združil lokalno z modernim

LifeClassov vrhunski 
kuhar Marko Gorela 
s svojo ekipo začenja 
novo kulinarično 
zgodbo v moderno 
opremljenem bistroju 
Istrian Tapas. (foto: Alpe) Alpe
Vir: Nova
18. 6. 2016

Tekmovalec iz resničnostnega šova Gostilna išče šefa, vrhunski LifeClassov kuhar Primorec Marko Gorela iz Portoroža, je po prihodu iz šova dobil kar nekaj ponudb za delo v tujini, a je na koncu sprejel povabilo, da v osrčju mesta vrtnic začne povsem novo kuharsko zgodbo v prenovljenem hotelu Slovenija, s sodobnim konceptom turizma.

Marka smo obiskali v Portorožu, kjer nam je v vlogi kuharskega vodje v čudovitem ambientu restavracije Istrian Tapas razkril najbolj sodoben istrski bistro v Portorožu, ki ponuja pester in izbran istrski kuhinjski pristop v moderni različici – v barvitih grižljajih.

"Po samem šovu se je dogajalo malo morje stvari, a vesel sem, da sem v tem času s svojim kuharskim znanjem, eksperimentiranjem ter novimi kuharskimi prijemi dosegel to, da lahko ustvarjam z lokalnimi pridelki kulinarične dobrote za vse vrste gostov. Prepričal me je nov koncept hotela in slogan, ki temelji na lokalnih pridelkih, ki so kuharsko predstavljeni na moderen način. Iskreno se mi zdi to nekaj prečudovitega, saj lahko kulinarično prikažeš oz. s svojo kuharsko ekipo na izviren način povežeš preteklost s sedanjostjo Portoroža," nam razkrije Marko in nadaljuje: "Zgodbo združiti moderno z lokalnim mi daje nov zagon oz. izziv, kjer ni meja. V Istro sem zaljubljen. Poznam lokalne pridelovalce, izdelke ter sem seznanjen z vsemi novostmi. Blizu so mi tudi vse tehnike in metode, tako da sem res presrečen, da sem si s tem uresničil svoje sanje – biti del nove kulinarične zgodbe, za katero popolnoma verjamem, da bo v kratkem zasvojila številne naše in tuje ljubitelje pravih okusnih kulinaričnih dobrot. Priprava vrhunskih krožnikov mi je izziv in odkrivanje novih okusov, saj v tem neizmerno uživam. Ponudba se bo spreminjala in ne bo vedno ista, saj verjamem, da bo to še dodatno pritegnilo številne ljubitelje kulinarike. Cene so zelo dostopne za vse žepe, saj smo brez posrednikov direktno povezani z vsemi pridelovalci, kmetom in mesarjem."

Vrhunski kuhar Marko o kakšnem poletnem oddihu ne razmišlja, saj kot sam pravi, je nova zgodba v sklopu prestižnega hotela Slovenija res velik izziv, ki ne dopušča odstopanj, ampak polno mero dnevnih izzivov in kreativnosti na krožniku za goste. "Čas zase oz. oddih pride šele pozimi, realno po novem letu. Ker sem ljubitelj toplih krajev, se bom odpravil kam v tujino. A verjemite mi, do dopusta je res še zelo daleč, saj bi se rad izkazal pri sami nalogi ter vodenju nove kuharske zgodbe v restavraciji Istrian Tapas."

ALOJZ PETROVČIČ

Značke: Marko Gorela