Marko Hren: Plesni mojster ima rad stare motorje

Marko Hren: Plesni mojster ima rad stare motorje (foto: osebni arhiv ) osebni arhiv
Vir: Lady
6. 9. 2018

Vodja Plesnega mesta Marko Hren ni le nekdanji vrhunski rokenrol plesalec, ampak je danes vrhunski plesni pedagog, sodnik, kinolog, vzreditelj, ljubitelj psov in še nekaj, kar mu je zelo pri srcu – je ljubitelj starodobnih vozil.

Predvsem slednje mu v prostem času napolni dušo z neizmerno srečo. A medtem ko na eni strani pravi ljubitelji 'šraufajo' in sestavljajo starodobnike vsakodnevno po dolgem in počez v svojih garažah, jih Marko raje opazuje, prebira njihove opise, značilnosti, ne nazadnje pa se o določenem modelu rad pozanima tudi na spletu ali pa se pogovarja s preostalimi strokovnjaki in ljubitelji. Plesni mojster tudi ne zameri, če mu kdo kdaj nežno pripomni, da to ni tisto pravo ljubiteljstvo. Hren odgovarja, naj vsak dela to kar najbolje zna in kar ima iskreno rad in ga zraven še notranje izpopolnjuje.

Ravno zaradi tega mu je včasih že čisto dovolj, če gresta s starodobnikom na izlet ali pa če se ljubitelji 'starih mašin' družijo na tradicionalnih srečanjih. In eno prav posebno bi se moralo zgoditi prejšnji vikend pred gasilskim domom Polje pri Vodicah. "Ker napoved vremenskih razmer ni bila najbolj ugodna, smo se morali odločiti, da že 16. vseslovensko srečanje starodobnikov Vodice 2018 prestavimo. Na prireditvi naj bi sodelovala starodobna vozila: motorji, motorji s prikolicami, avtomobili, vojaški terenci (jeep) in kmetijska mehanizacija, tako da smo se tega srečanja ljubitelji starodobnikov resnično veselili," nam je zaupal Marko Hren, ki je še dodal, da so z Moto klubom Mak pripravljali tudi slikanje starodobnikov med panoramsko vožnjo in na cilju še z dekleti in damami v slogu pin-up deklet. "Kakorkoli, to se bo zagotovo zgodilo na nadomestnem terminu, ki ga bomo izbrali oziroma določili kaj kmalu," je še dodal Marko, ki je kljub slabemu vremenu vseeno vesel, saj jih številni donatorji in pokrovitelji niso pustili na cedilu.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: osebni arhiv