Marko Milič igra za šejke

Vir: Story
5. 7. 2013

Marko Milič je presenetil z novico, da bo sezono nadaljeval na Arabskem polotoku, natančneje v mali bogati državi Kuvajt, kjer je podpisal pogodbo s klubom Al Kuwaita. Tja se je preselil iz Irana, kjer je bil zaslužen za naslov državnega podprvaka, zdaj pa ga čaka nov izziv.

Marko Milič je pred začetkom sezone nekoliko presenetil, saj se je odločil, da bo zaradi finančne nestabilnosti zapustil italijanski klub Cremona in kariero nadaljeval v Teheranu, kamor ga je zvabil trener Memi Bečirović.

Kot član Mahrama je bil v iranskem prvenstvu med boljšimi košarkarji, po skoraj polletnem življenju v iranski prestolnici pa ga je pot zanesla v Kuvajt, kjer je spet odigral poglavitno vlogo pri uspehu. Klub je tako po dolgih sedmih letih vnovič osvojil naslov državnega prvaka in Marko nam je zaupal, da so po zmagi v garderobi potočili kar nekaj solz sreče.

V Kuvajt gre sam, brez družine

Čeprav je v svoji bogati karieri igral že na vseh koncih sveta, tako čez lužo v ligi NBA kot tudi v najmočnejših evropskih klubih, pa se je kljub razmišljanju, da bi športno pot končal, odločil, da bo poskusil še v arabskem svetu. O svoji izkušnji se je razpisal tudi na svojem blogu za Formo F+.

Ker ima Marko lepe spomine na Teheran, upa, da ga podobna izkušnja čaka tudi v Kuvajtu, kjer pa bo spet sam, brez svoje družine. Žena Vesna bo, kot je že vajena, z njunimi tremi hčerkami, Taro, Elo in najmlajšo Milo Ano, ostala doma, saj jih ne želi izpostavljati prevelikim življenjskim spremembam, ki bi jih prinesle tovrstne selitve. 

Več izveste v novi števillki revije Story.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 28/2013

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 28/2013

Story Story 28/2013, od 03. 07. 2013