Marko Milič: Selitev v okolico Milana

Marko Milič bo vsaj do konca sezone igral za italijansko Cremono in ji pomagal v boju za obstanek med prvoligaši. (foto: Arhiv) Arhiv
Vir: Govori.se
25. 2. 2010

Po tem, ko je od francoskega košarkarskega kluba Orleans dobil košarico, je Marko Milič mislil, da nove ponudbe, ki bi ustrezala njegovim željam in zahtevam, ne bo (kmalu). Pa je bila, in to iz okolice Milana, natančneje iz Cremone.

Zgodba s Francozi se je konec novembra za Marka končala precej klavrno. Dober mesec po tem, ko so ga poklicali v svoje vrste, so mu namreč sporočili, da so se pri izbiri zmotili in da bolj kot njega potrebujejo tujca, ki bi igral na poziciji branilca. Dvometraš se je iz predmestnega dela Pariza vrnil v Ljubljano k ženi Vesni, sedemletni Tari in triletni Eli.

Februarja pa je kot strela z jasnega priletela ponudba iz Italije, kamor sta sredi letošnje sezone odšla tudi Sani Bečirovič in Uroš Slokar. Po uspešno opravljenem zdravniškem pregledu je Marko podpisal pogodbo z italijanskim prvoligašem Cremono, ki v tem trenutku zaseda 14. mesto v njihovem domačem prvenstvu. V dresu kluba, ki je že njegov peti na Apeninskem polotoku, bo nastopal (vsaj) do konca tekoče sezone.

Kot nam je sporočil, mu bo v nasprotju z življenjem v Franciji tokrat družbo delala tudi družina, kar je bil eden od nespregledljivih pogojev pri odločitvi za podpis pogodbe. Danes, ko ni več smrkavec, ki bi gledal le nase, mu namreč ogromno pomeni občutek, da družina lahko dobro živi in da se v državi, v kateri igra, vsi štirje dobro počutijo.