Marko Naberšnik: Na predstavitvi v Cannesu

13. 6. 2017 | Vir: Story
Deli

Te dni so bile vse oči ljubiteljev filma uprte v Cannes, kjer je letos že 70. potekal največji filmski festival na svetu. Na njem je tudi slovenska ekipa z režiserjem Markom Naberšnikom, ki predstavlja  nov film Slovenija, Avstralija in jutri ves svet!

V okviru festivala se na Azurni obali vrstijo številni strokovni spremljevalni dogodki, med katerimi je tudi filmski market, imenovan Marche du Film. Na njem se zberejo filmski ustvarjalci z vsega sveta in predstavijo svoje dosežke filmskim distributerjem in selektorjem festivalov. Med udeleženci je bil letos tudi slovenski režiser Marko Naberšnik.

"To je bil zame že tretji obisk Cannesa. Prvič sem bil tam s filmom Šanghaj, nato avstrijsko-slovensko koprodukcijo Gozdovi so še vedno zeleni, letos pa smo predstavili najnovejši film Slovenija, Avstralija in jutri ves svet. Gre za zgodbo, v kateri se glavni junak v želji po uspehu poda v vode mrežnega marketinga. A uspeh je izmuzljiva reč in mnogo stvari se na tej poti zaplete," pove.

V filmu igra kopica izvrstnih igralcev: Jure Ivanušič, Aljoša Ternovšek, Tadej Toš in tudi Vlado Novak, legendarni Gajaš iz Petelinjega zajtrka. Film bo na spored naših kinematografov prišel novembra, do takrat pa si bo utiral pot na mednarodne filmske festivale. Osrednja zgodba filma se vrti okoli glavnega junaka Borisa, ki poskuša svoji družini omogočiti lepše in boljše življenje.

Cannes

"Njegova žena Vesna je brezposelna, zato oba prisluhneta prijatelju Igorju, ki ju vabi v svet mrežnega marketinga. Skupna vsem je želja po sreči in uspehu, a pot do lepše prihodnosti ni lahka. Zaplete se tudi v ljubezni. Film je v določeni meri tudi ljubezenski. Čeprav ne gre za klasično komedijo, bo v filmu nekaj komičnih prizorov. Sporočilo filma pa je, da se sreče ne da kupiti na silo. Vse se zgodi ob svojem času," pove Marko, ki je pri ustvarjanju filma sodeloval z veliko ekipo odličnih domačih igralcev.

Tadej Toš

"Vesel sem, da sem lahko sodeloval s tako številčno in dobro igralsko zasedbo. Z marsikom se poznam že dlje časa in med ustvarjanjem filma smo se še bolj povezali. Film je zelo intenzivna izkušnja, saj se določen čas ekipa druži noč in dan. Vse misli so usmerjene v isti cilj – narediti dober film."

Napisala MIMA
Fotografije Osebni arhiv, Marko Pigac

Cosmopolitan

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Cosmopolitan23/2017

Naročite se na revijo Cosmopolitan:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 23/2017

Story 23/2017, od 01. 06. 2017