Marko Naberšnik pripravlja nov film

Marko Naberšnik pripravlja nov film (foto: Goran Antley) Goran Antley
16. 4. 2016

Priznani režiser Marko Naberšnik, ki se je podpisal pod filme, kot so Petelinji zajtrk, Šanghaj, The woods are still green in druge, se z veliko ekipo že pripravlja na snemanje novega filma v Mariboru.

Prejšnji konec tedna je tako v hotelu Habakuk potekala avdicija, na katero je prišlo kar nekaj sto udeležencev.

"Snemanje celovečernega filma bo potekalo maja in junija, pred kamero pa bodo stali odlični igralci, kot so Jure Ivanušič, Minca Lorenci, Aljoša Ternovšek, Tadej Toš, Mojca Simonič, Vlado Novak in Milada Kalezić," je povedala Janja Zdolšek, vodja statistov. "Uporabili bomo številne lokacije Maribora, od Pohorja, parka, Ljudskega vrta, središča mesta ... To bo nekakšen poklon rodnemu mestu režiserja Marka Naberšnika."

Marko pa je dodal: "Film bo nosil naslov Slovenija, Avstralija in jutri ves svet. Bo drama in komedija, podobno kot Petelinji zajtrk. Šlo bo za zgodbo o življenju, delavskem razredu, ki si prizadeva ustvariti boljši jutri. V središču dogajanja bodo delavec Boris, žena Vesna in njun prijatelj Igor, ki križarijo med delom v firmi in nekim mrežnim marketingom, pri katerem upajo na dodatni zaslužek. Vmes pride še do ljubezenskih težav, zgodi se nekaj ljubezenskih trikotnikov ..."

Slovenija, Avstralija in jutri ves svet je eden izmed uradnih filmov Slovenskega filmskega centra, nastajal bo pod okriljem produkcije Perfo. Premiera je predvidena za leto 2017.